Nehezíti a bliccelők dolgát a MÁV-START

Nehezíti a bliccelők dolgát a MÁV-START

A MÁV-START Zrt. szeptember 9-től fokozott ellenőrzéseket tart a forgalmasabb vonatokon, ami azt jelenti, hogy a megszokotthoz képest több jegyvizsgáló teljesít szolgálatot egyes szerelvényeken. A munkatársak ellenőrzik, hogy az utasok rendelkeznek-e érvényes mentjeggyel vagy bérlettel, illetve megvizsgálják az utazási kedvezmények igénybevételéhez szükséges hivatalos iratokat is - írja közleményében a vasúttársaság.

A fokozott ellenőrzés kiterjed Budapest három forgalmas pályaudvarára is, bizonyos napokon és időszakokban a Keleti, a Nyugati vagy a Déli pályaudvaron ismét alkalmazni fogja a peronkapukat a vasúttársaság, így a vonatot elhagyva, az állomáson is kérhetik az ellenőrzést végző munkatársak az érvényes menetjegyeket vagy bérleteket. A vasúttársaság arra kéri utasait, hogy a menetjegyeiket ne dobják ki a vonatokon, őrizzék meg a pályaudvarok kijáratáig.

A most indított akcióval a MÁV-START a bliccelő utasok számát szeretné visszaszorítani, általános tapasztalat, hogy fokozott ellenőrzések bevezetésével megnő a menetjegyvásárlási hajlandóság az utazóközönség részéről, és csökken a kiszabott pótdíjak mértéke. A fokozott ellenőrzés szeptember 9-én kezdődik, több héten át tart majd, és a forgalmasabb vonatokon utazók, valamint a budapesti fejpályaudvarokon áthaladó utasok számíthatnak rá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek