Mától olcsóbban nyaralhatunk Görögországban

Csütörtöktől alacsonyabb áfa terheli a görög szállodák és éttermek számláit, a görög kormány átmenetileg 23 százalékról 13 százalékra csökkentette az adókulcsot. Ennek örömére sok turistát remélnek.

  

Fotó: Northfoto

Az év végéig érvényes intézkedéstől a fogyasztás fellendülését és egyben az adóelkerülés visszaszorulását várják. Az áfakulcs mérséklése azonban csak akkor hozhat eredményt, ha a szállodák és éttermek valóban leszállítják áraikat, amiben több szakértő kételkedik.

Lapértesülések szerint a pénzügyminisztérium és a vendéglátó szakma képviselői 5-8 százalékos árcsökkentésben állapodtak meg, de a lépés bírálói szerint egyszerűen nincs apparátus ennek ellenőrzésére.
Ettől függetlenül a pénzügyminisztérium a turistaszezonban fokozottan ellenőrzi az idegenforgalmi ágazatot. Az adókommandó emberei a görög szigeteken az eddig ellenőrzött létesítmények 50-80 százalékában állapítottak meg csalást. Az adóelkerülők üzletét 48 órára bezárhatják, ennek okát pedig a bejáratra kiakasztott "adócsalás miatt zárva" feliratú táblával magyarázzák - írja a Ta Nea című lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek