» Hírek

Gyalogosövezetté alakul a Colosseum környéke

| | Nem érkezett még hozzászólás
Még tavaszi kampányában ígérte meg a főpolgármester, hogy a Forum Romanum és a Colosseum közötti sugárútból gyalogosövezet lesz, és ígéretét be is tartotta. Róma városa műsoros éjszakával avatja fel szombaton a Colosseum körüli gyalogosövezetet.

Szombat reggel fél hattól zárják le az autós forgalom elől a Forum Romanum és a Colosseum közötti sugárutat, azt az útszakaszt, amelyet Benito Mussolini 1932-ben avatott fel az ókori Róma szívében. A gyalogosövezetté nyilvánítás a májusban megválasztott római főpolgármester, Ignazio Marino kampányígérete volt.

A magánjármű-forgalmat teljesen elterelik a Colosseum egyik oldaláról. A környező utcákban megváltozik az eddigi menetirány. A Forum Romanum és a Colosseum között kizárólag autóbuszok, taxik, kerékpárosok és gyalogosok közlekedhetnek majd, a gépjárművek legfeljebb óránkénti 30 kilométeres sebességgel.

Fotó: Mark Milstein / Northfoto
Fotó: Mark Milstein / Northfoto

"Eddig óránként 1200 jármű haladt el az 1. századi Colosseum mellett, ezentúl 40 fog" - hangoztatta Marino. A Róma életében rendkívülinek számító esemény alkalmából szombat este héttől vasárnap este hét óráig azonban csak a gyalogosoké lesz a terület: művészettörténészek, régészek, városfejlesztők kerekasztal-beszélgetéseivel, a Santa Cecilia szimfonikus zenekar szabadtéri koncertjével és tűzijátékkal ünnepelnek. Róma városa emlékbélyeget ad ki.

A projekt teljes megvalósulásával ez lesz a világ legnagyobb egybefüggő régészeti parkja - nyilatkozta Marino. A következő lépés a Forum Romanum és a császárfórumok közötti, aszfalttal borított út felbontása lesz, amelyhez szponzorokat keresnek - közölte.
A főpolgármester által bemutatott felmérések szerint a rómaiak 75 százaléka támogatja Marino közlekedési elképzeléseit, a kritikusok szerint azonban nem igazi gyalogosövezet az, ahol autóbusz is jár, még ha csak kevés is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.