Augusztus 18-án érkezik az első Sólyom-gép

Augusztus 18-án érkezik az első Sólyom-gép

A Sólyom Hungarian Airways megtartotta első sajtótájékoztatóját a Ferihegy 1-es terminálon. A korábban megjelent sajtóhírekhez képest sok újdonsággal nem szolgáltak a formálódó új nemzeti légitársasággal kapcsolatban. Leszögezték: az ománi és egyesült arab emirátusi befektetőkkel írtak alá megállapdást, a befektetők garanciát vállaltak a projekt finanszírozására, a cég indulásához szükséges tőke rendelkezésre áll – írja tudósításában az AIRportal.hu repülésszakmai oldal.

Budapest Airport / MTI

 A flotta első hat gépéről szóló lízingszerződést már aláírták, az első Boeing 737-500-as gép augusztus 18-án Angliából érkezik majd. Kiderült az is, hogy a légitársaság magyar embereknek szeretne munkát biztosítani, beleértve természetesen a volt Malév dolgozókat is. Augusztus elseljén fognak megjelenni a cég álláshirdetései. Leszögezték továbbá, hogy a légitársaság komolyan gondolja, hogy magyar nemzeti légitársaság kíván lenni, ebben az országban fog adózni, nincsenek offshore kapcsolataik.

Kacsának minősítették azt a hírt, miszerint a hatóság visszadobta volna a Sólyom Airways engedélyeit. Az első repülőgép lajstromjele már kijelölésre is került: HA-SHA lesz. A konkrét repülési célpontokról még tárgyalások folynak, annyi biztos, hogy az utazási irodák és azok az üzleti utazók vannak a cég fókuszában, akik eddig kénytelenek voltak Bécsből vagy fapadossal utazni.

A cég hosszútávú járatokkal is tervez, és a fapadosokkal ellentétben a Sólyomnál az átszálló utasokat tartják nagyon fontosnak. Összesen ötven – 10 szélestörzsű, 20 keskenytörzsű és 20 regionális – gépes flottát szeretnének a jövőben felállítani. A gépek fedélzetén prémium szolgáltatás várja majd az utasokat "jobb színvonalon, mint sok nagy hagyományos európai légitársaságnál" – idézi az AIRportal Vágó Józsefet.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Már beszállítókat keres a Sólyom - 2013.07.30.
Autóktól a számítógépekig, ásványvíztől a szállodai szolgáltatásokig épít adatbázist a cég.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek