A hongkonginál kínaibb lesz a sanghaji Disneyland

A hongkonginál kínaibb lesz a sanghaji Disneyland

Kifejezetten a kínai közönség ízlésére szabott, helyi elemekkel teli lesz a kivitelezés alatt álló sanghaji Disneyland - idézi a kínai sajtó a Walt Disney vezérigazgatóját. Robert Iger legutóbbi kínai látogatása során beszélt a tervekről. Ezek szerint a szárazföldi Kína területének legelső Disneylandje nem az amerikai és európai közönség által megszokotthoz hasonló, sokkal inkább a kínai kultúrát és ízlésvilágot, a kelet-ázsiai országban kedvelt motívumokat és karaktereket veszi majd alapul.

A hongkongi Disneyland főbejárataWikipedia

 A 24 milliós kelet-kínai metropoliszban várhatóan 2015 végén nyitó szórakoztató létesítményben így Miki egéren és Hófehérkén túl a kínai gyerekek körében óriási népszerűségnek örvendő Boldog bárány és Szürke farkas vagy az évek során magát univerzális márkává kinövő Kék macska is biztosan kiemelt figyelmet kap.

A sanghaji nem lehet a korábbi Disneylandek egyszerű másolata - fogalmazott Iger. Ennek a politikának a jogosságát mutatják a vezérigazgató szerint a hongkongi létesítmény tapasztalatai is, ahol a látogatószám évek óta elmarad a várakozásoktól, s 2005-ös nyitása óta tavaly tudott először profitot termelni, részben azért, mert nem törekedtek a helyi sajátosságok bevonására.

A korábbi bejelentések alapján a sanghaji Disneylandről azt is lehet tudni, hogy az elődeinél zöldebb lesz, vagyis fokozott figyelmet kap a környezet kímélete, és törekszenek arra, hogy a létesítmény alacsony szennyezőanyag-kibocsátású legyen. A park elsődleges energiaforrásaként földgáz szolgál, azt egy energiatakarékos, zárt rendszer segítségével hűtésre, fűtésre és elektromos energia forrásaként is használják majd.

A város keleti részén, Pudong városrészben helyet kapó létesítmény köré egy 1730 hektáros turistaövezetet terveznek, az odajutást segítendő pedig külön metróvonal épül. A park többségi tulajdonosa 57 százalékkal a kormányzati tulajdonban lévő Shanghai Shendi Group, és a működtetésért is ez a vállalat felel majd, a fennmaradó 43 százalékot a Disney birtokolja, a menedzsmentet illető feladatokat egy vegyesvállalat látja el. Az amerikai óriásnak a tokiói és hongkongi mellett ez lesz a harmadik élményparkja a kontinensen. Európában egy, az Egyesült Államok területén két Disneyland található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek