» Hírek

A hongkonginál kínaibb lesz a sanghaji Disneyland

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kifejezetten a kínai közönség ízlésére szabott, helyi elemekkel teli lesz a kivitelezés alatt álló sanghaji Disneyland - idézi a kínai sajtó a Walt Disney vezérigazgatóját. Robert Iger legutóbbi kínai látogatása során beszélt a tervekről. Ezek szerint a szárazföldi Kína területének legelső Disneylandje nem az amerikai és európai közönség által megszokotthoz hasonló, sokkal inkább a kínai kultúrát és ízlésvilágot, a kelet-ázsiai országban kedvelt motívumokat és karaktereket veszi majd alapul.

A hongkongi Disneyland főbejárata
A hongkongi Disneyland főbejárataFotó: Wikipedia

A 24 milliós kelet-kínai metropoliszban várhatóan 2015 végén nyitó szórakoztató létesítményben így Miki egéren és Hófehérkén túl a kínai gyerekek körében óriási népszerűségnek örvendő Boldog bárány és Szürke farkas vagy az évek során magát univerzális márkává kinövő Kék macska is biztosan kiemelt figyelmet kap.

A sanghaji nem lehet a korábbi Disneylandek egyszerű másolata - fogalmazott Iger. Ennek a politikának a jogosságát mutatják a vezérigazgató szerint a hongkongi létesítmény tapasztalatai is, ahol a látogatószám évek óta elmarad a várakozásoktól, s 2005-ös nyitása óta tavaly tudott először profitot termelni, részben azért, mert nem törekedtek a helyi sajátosságok bevonására.

A korábbi bejelentések alapján a sanghaji Disneylandről azt is lehet tudni, hogy az elődeinél zöldebb lesz, vagyis fokozott figyelmet kap a környezet kímélete, és törekszenek arra, hogy a létesítmény alacsony szennyezőanyag-kibocsátású legyen. A park elsődleges energiaforrásaként földgáz szolgál, azt egy energiatakarékos, zárt rendszer segítségével hűtésre, fűtésre és elektromos energia forrásaként is használják majd.

A város keleti részén, Pudong városrészben helyet kapó létesítmény köré egy 1730 hektáros turistaövezetet terveznek, az odajutást segítendő pedig külön metróvonal épül. A park többségi tulajdonosa 57 százalékkal a kormányzati tulajdonban lévő Shanghai Shendi Group, és a működtetésért is ez a vállalat felel majd, a fennmaradó 43 százalékot a Disney birtokolja, a menedzsmentet illető feladatokat egy vegyesvállalat látja el. Az amerikai óriásnak a tokiói és hongkongi mellett ez lesz a harmadik élményparkja a kontinensen. Európában egy, az Egyesült Államok területén két Disneyland található.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.