» Hírek

Amazonas túra piranhákkal egy csónakban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Elsőként akar evezős csónakkal végighaladni az Amazonas teljes hosszán egy brit-holland páros, amely szeptemberre tervezi a piranhákkal, banditákkal és betegségekkel is számoló túrát.

Anton Wright, a Cambridge-i Egyetem Clare College-beli evezősedzője, valamint az egyetem holland tudósa, Mark de Rond a perui Nautából kel útra sárga színű óceánjáró kétpárevezősével szeptember első napján. A hathetesre tervezett 3540 kilométeres kalandtúra a brazil Mascapában végződik az Atlanti-óceán partján.

Fotó: markg6 / Indafotó
Fotó: markg6 / Indafotó

"Végigkajakozták, végigsétálták, végigúszták, de még sohasem evezték végig ezt a távot, ezért gondoltam, hogy ez nekem való" - fogalmazott Wright. Az evezőspáros az út során átszeli Perut, átkel a kolumbiai határon, végighalad a brazíliai őserdőn, megfordul piranháktól nyüzsgő vizeken, valamint olyan vidékeken, ahol mindennapos az emberrablás, a bűnözés és a malária, miközben mindössze műholdas telefon, Twitter és a brit parti őrséggel való kapcsolat szolgálja majd a védelmüket.

A rekordkísérletükkel jótékonysági célra gyűjtenek

A 38 éves Wright fejében tavaly született meg az ötlet, amikor az Amazonason raftingolt.
A páros a hajón alszik és eszik majd, az élelmet és a vizet, valamint az egyéb felszereléseket magukkal viszik. A csónakot napelemekkel is felszerelik, hogy a műholdas telefont, a navigációs eszközöket és az egyéb kütyüket működtetni tudják. Készleteik feltöltésére a folyó menti falvakban kötnek majd ki. Azt tervezik, hogy felváltva alszanak, mert így meg tudják védeni a hajót a vízben sodródó fatörzsektől, védekezni tudnak az anakondák, a bikacápák vagy a tolvajok ellen.

Wright elmondta, hogy mindketten jeladót viselnek majd és a hajóra is szerelnek egyet, így a dél-angliai Falmouth-ban állomásozó brit parti őség figyelemmel kísérheti a mozgásukat, probléma esetén pedig értesíthetik a helyi hatóságokat, hogy nyújtsanak segítséget. A rekordkísérlettel a sérült embereket támogató Leonard Cheshire Disability jótékonysági szervezet számára gyűjtenek pénzt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.