» Hírek

Állatokat kell költöztetni a fesztivál miatt

| | Nem érkezett még hozzászólás
Állatok költöztetésével kezdődik az idei debreceni Campus Fesztivál: a bulit ugyanis idén a helyi állatkertben és a szomszédságában lévő Gyulai István atlétikai stadionban rendezik meg. A fesztivál alatt az állatgondozók és állatorvosok különféle csemegékkel állnak készenlétben, hogy nyugtassák az állatokat.

Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: megtették a szükséges óvintézkedéseket a 187 fajhoz tartozó összesen 1200 állat védelmére. Néhány állatot - mint fogalmazott - előre treníroztak a három napig tartó fesztivál előtt, 5 faj 18 egyedét, köztük a tevéket, a lámákat, a sörényes juhokat és a dámokat pedig a fesztivál idejére az állatkert távolabbi pontjaira költöztetik.


A fesztivál idején az állatgondozók és az állatorvosi csoport folyamatos ügyeletet tart, különféle csemegékkel állnak készenlétben, hogy nyugtassák az állatokat, ha a hanghatás erőssége a 70-80 decibel határértéket elérné - tette hozzá a szakember.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum vezetője reményét fejezte ki, hogy a fesztivál miatt nem károsodik a nemzetközi atlétikai pálya, s nem zavarja meg a rendezvény atlétáiknak a legrangosabb idei, július végi bajnokságra történő felkészülését.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató hangsúlyozta: mindent megtettek azért, hogy a fesztivál a legkevésbé zavarja környéken élők és az állatkert nyugalmát. Az idén a leghangosabb színpad távolabb lesz az állatkert bejáratától, mint a korábbi években, amikor a stadionban rendezték a fesztivált - tette hozzá.

Fotó: www.zoodebrecen.hu
Fotó: www.zoodebrecen.hu


A Campus programjáról elmondták: a magyar könnyűzene élvonalának több előadója, köztük a Csík Zenekar, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Quimby és Ákos is fellép a fesztiválon, amely július 17-én kezdődik Debrecenben. A külföldi fellépők közül kiemelték a brit Subwayst és a dubstepet játszó KillSonikot, valamint a fiatal dán énekesnő-dalszerzőt, Nabiha Bensoudát.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről-évre többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren a négy nap alatt. A program számos zenei műfajt felvonultat, így a pop-rock mellett a többi között a világzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket a fesztivál hét színpadán.

Dumaszínház, mozi, dzsessz- és rockabilly-műsorok is láthatók, hallhatók, az elvarázsolt kastély mögötti dombon pedig még egy éjszakai csillagvizsgálót is felállítanak a szervezők.
A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd, közel száz civil szervezet nyújt napközbeni elfoglaltságot.

A Campus Fesztivált 2008 óta rendezik meg a debreceni Nagyerdőben. A fesztivál 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott. A programsorozat az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar fesztivál: 2010-ben a keleti régió egyetemistái és főiskolásai közötti felmérésben a legjobb rendezvény a Campus Fesztivál lett. 2011-ben az esemény az Év rendezvénye díjat is elnyerte egy debreceni szakemberekből álló zsűritől.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.