Megszavazták a világ legjobb business osztályát

A légitársaságot már kétszer választották a világ legjobbjának, azonban most nemcsak a legjobb váróterem és a legjobb fedélzeti kiszolgálás kategória győztese lett, de a világ legjobb business osztályának címét másodszor is bezsebelte. Az új luxus járatuk is debütált a párizsi légi-bemutatón.

 

A Qatar Airways három elismeréssel tért haza a Paris Air Show-n megrendezett Skytrax 2013 World Airline Awards nevű díjkiosztó ünnepségről. A 2011-ben és 2012-ben világ legjobbjának megválasztott légitársaság ezúttal a „Világ Legjobb Business Osztálya", a „Világ Legjobb Business Váróterme", és a „Közel-Kelet Legjobb Fedélzeti Kiszolgálása" kitüntetéseket kapta.

A Skytrax az egyetlen független, globális utaselégedettséget mérő kutatás, melyben több mint 160 ország utazói vesznek részt. Qatar Airways 2010 után másodszor kapja meg a
„Világ Legjobb Business Osztálya" címet, melyet többek között az exkluzív és a világon elsőként létrehozott Prémium Termináljának is köszönhet.

Forrás: Origo


A légitársaság a párizsi légibemutatón megrendelt további kilenc Boeing 777-es utasszállító repülőgépet, hogy új útvonalakat nyithasson, valamint hogy meglévő útvonalain kapacitást bővíthessen.

Sztárséfek készítik a fedélzeti menüt

Bemutatták a legújabb Boeing 787 Dreamlinert, mely központi szerepet kapott a rendezvényen. A Dreamliner fedélzetén az utazás valódi luxussá válik a sztárséfek által kreált gourmet-fogásokkal, valamint a díjnyertes, iTouch kezelőegységgel vezérelhető szórakoztató rendszerrel, mely több mint 1000 filmet kínál.

Az elektromosan sötétíthető ablakok, melyek több természetes fényt engednek be; a teljes spektrumú LED-világítás; a tengerszinthez közelebbi kabinnyomás, valamint a feljavított légminőség mind hozzájárulnak a stresszmentes, pihentetőbb utazáshoz.

A Dreamliner mellett a légitársaság megjelentette az első képet a készülő A380-asáról, mely a tervek szerint 2014 tavaszán áll forgalomba. A kétemeletes superjumbo-ból 13 darab készül majd el, és legelőször Doha és Párizs között közlekedik majd. Magyar utazók minden bizonnyal Ázsia metropoliszaiba repülhetnek majd ezekkel a gépekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek