Óriás barlangfürdő épül Demjénben

Lesz benne sodrópatak, élményfürdő, szauna, török fürdő és csúszdatorony hat féle csúszdával, köztük egy "kamikázéval", amelyen 70 kilométer per órás sebességgel lehet majd lecsúszni.

Több mint egymilliárd forintos beruházásból, várhatóan az év végére elkészül a Heves megyei Demjén melletti Cascade Hotel 6500 négyzetméteres barlangfürdő-komplexumának első üteme. A demjéni termál-völgyben zajló fejlesztéstől a megye idegenforgalmának további erősödését várják – írja a pénteki projektbejárásról az MTI.

Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a régió idegenforgalmát eddig is Heves megye húzta, ezzel a fejlesztéssel tovább nőhet a versenyképességük. Úgy vélte, a demjéni az egyik leginkább átgondolt fejlesztés a megyében, hiszen a szálláskapacitás-bővítésen túl új, vendégcsalogató attrakció készül.

Gutyán Gergely, az Észak-Magyarországi Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta: a régióban 187 projekt nyert el 59 milliárd forintnyi támogatást. Ebből Heves megyében 70 projekt valósult, illetve valósul meg mintegy 23 milliárd forint értékben. "A célunk a színvonal emelése, a kapacitásbővítés, a jövedelemtermelő-képesség javítása és a szezonalitás csökkentése" – mondta Gutyán Gergely.

A termálvölgyben fél éve működő négycsillagos Cascade Hotel 900 millió forintos beruházásból épült meg, a hozzá kapcsolódó barlangfürdő-komplexum pedig több mint egymilliárd forintból készül el. Az előbbi 267 millió, az utóbbi pedig 500 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében- tette hozzá Rácz Kinga projektmenedzser.

A leendő barlangfürdő-komplexum 6500 négyzetméteréből 1800 négyzetméter a vízfelület. Lesz benne sodrópatak, élményfürdő, szauna, török fürdő és csúszdatorony hat féle csúszdával, köztük egy "kamikázéval", amelyen 70 kilométer per órás sebességgel lehet majd lecsúszni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek