» Hírek

Biztonságban vannak az egyiptomi nyaralók

| | Nem érkezett még hozzászólás
Biztonságban vannak az Egyiptomban nyaraló magyar turisták, az üdülőhelyeken nyugalom van, az ellátásukkal nincs gond. A TUI-nál ugyanakkor hétfőig nem lehet kairói utakat foglalni.

Vasárnap szerte Egyiptomban több százezren - egyes hírek szerint több millióan - vonultak utcára, és követelték Mohamed Murszi elnök lemondását. Csaknem 800 ember sérült meg a vasárnapi tüntetéseken, 16-an pedig életüket vesztették. Csütörtökön már az államfői esküt is letette Adli Manszúr, aki ideiglenesen gyakorolja az államfői teendőket a héten megbuktatott Mohamed Murszi helyett. A hadsereg szerint ez a lépés békésen elvezethet az elnök- és a parlamenti választásokig- írja az index.hu tegnapi cikkében.

Az üdülőhelyeken azonban nyugalom van

Molnár Judit, a  Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a szervezetten utazók döntő többsége a Kairótól több száz kilométerre lévő Vörös-tenger melletti üdülőhelyeken nyaral, Hurghadaban és Sharm es-Shejken, ahová közvetlenül, charterjáratokkal viszik az utasokat. Az idegenvezetőkkel, a külföldi partnerirodák és a Külügyminisztérium munkatársaival folyamatos kapcsolatban vannak.

Fotó: Sanyi1 / Indafotó

A kirándulásokat a biztonság kedvéért átmenetileg felfüggesztették az irodák, ez azonban csak az utasok nagyon kicsi szegmensét érinti. A magyarok által kedvelt egyiptomi üdülőhelyen, Hurghadában élő magyarok arról számoltak be az MTI-nek, hogy a helyiek békésen ünnepelték csütörtökre virradóra Mohamed Murszi államfő elmozdítását, ugyanúgy kezdték a napot, mint más hétköznapokon.

A TUI-nál nem lehet egyiptomi utat foglalni

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy a tárca egyelőre nem változtat az Egyiptommal kapcsolatos utazási ajánlásain, de a helyzet rendkívül gyorsan változhat az országban, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a konzuli szolgálat figyelmeztetéseit és a híradásokat.

Az MTI szerint a TUI (Touristik Union International) német utazásszervező cég csütörtökön hétfőig érvényben lévő ideiglenes foglalási tilalmat rendelt el a kairói utakra a bizonytalan egyiptomi belpolitikai helyzet miatt. Az ügyfelek addig ingyenesen törölhetik vagy módosíthatják a már lefoglalt utakat. Egyelőre csak elvétve törölnek utakat, és nagyobb változtatásokra sem volt eddig szükség az iroda szerint.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
19 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
19 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.