» Hírek

Fél tonna keszeget sütnek Gyenesdiáson

| | Nem érkezett még hozzászólás
Több mint 500 kiló keszeget sütnek meg a hétvégi Gyenesdiási Keszegfesztiválon, ahol két teljes napon át többek között halászléfőző-versennyel, dzsesszkoncerttel és közös strandolással várják a halkedvelő látogatókat.

A Balaton északi partján található településre a korábbi évek tapasztalatai alapján csaknem kétezer látogatót várnak - mondta az MTI-nek Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.
A gasztronómiai fesztiválra idén is több mint 500 kiló keszeggel készülnek a szervezők, amelyet hagyományosan paprikás lisztben megforgatva sütnek ropogósra. A településvezető elmondta, hogy a rendezvénnyel a balatoni halakra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek közül a keszeg az egyik legízletesebb balatoni halfajta.

Fotó: Ági mama / Indafotó

Idén, július 6-án Gyenesdiás ad otthont a Nemzetközi Diós Települések Találkozójának is. A már hetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt 2007-ben Gyenesdiás indította útjára. A találkozón a hazai települések közül Diósviszló, Diósjenő, Diósd, Dióskál mutatkozik be, a határon túlról a szlovákiai Diósförgepatony és a romániai Bihardiószeg képviselteti magát.

A kétnapos programsorozat szombaton délelőtt 10 órától a Kárpáti korzón, a gyenesdiási piac mögött felállított rendezvénysátorban a Diós települések bemutatkozásával veszi kezdetét. A diási strandon pedig délután gyermekprogramok, homokvárépítő-verseny és vízi aerobik várja az érdeklődőket.

A zenés, táncos programok vasárnap délután 15 órától folytatódnak, közreműködik a Hévízi Új Színpad társulata, a Gála Társastánc Klub és a Rezidance együttes. A Kárpáti korzón vasárnap 17 órától kezdődő halászléfőző-versenyen sokféle módszerrel alkotnak majd gasztronómiai remekeket. A fesztivál vasárnap dzsesszkoncerttel és a tapolcai Verkli zenekar tánczenés estjével zárul, a részletes program ezen az oldalon olvasható.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.