» Hírek

Mostantól fürdőnacis rendőrök vigyáznak ránk

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Balatonon és a nagy fürdővárosokban is rövidnadrágban járőröznek a rendőrök – írja a Magyar Fürdőszövetség közleménye. Sőt, több településen már strand- rendőrség is működik.  Feladatuk leginkább a bűnmegelőzés, de sok helyütt turisztikai információkkal is szolgálnak azoknak, akik az adott turisztikai központ nevezetességeire, érdekességeire kíváncsiak. Ilyen fürdőnadrágos egység dolgozik már Bükfürdőn, Gyulán, Harkányban és a Balaton környékén is. Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke szerint a zárt strandok, fürdők jóval biztonságosabbak azoknál a szabad vizek mellett  elterülő fürdőhelyeknél, amelyek őrzése nincs megoldva.

Fotó: Csabicsekk / Indafotó

A Magyar Fürdőszövetség arra is fel szeretné  hívni a figyelmet, hogy a lopások mellett, a nyári vakáció kezdetével számos más veszély is leselkedik a nyaralókra. A szövetség a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint az Országos Mentőszolgálat közreműködésével próbál rávilágítani arra, hogy magyarországi fürdők biztonsága mindenképpen jóval nagyobb a szabad strandok, bányatavak, folyók nyújtotta biztonságnál.  Bár a bányatavak, folyók, szabad strandok természeti környezete szép és változatos, de kevés a kijelölt fürdőhely, a tavak hamar mélyülnek, a víz néhol nyáron is jéghideg. A vízmélység gyakran beláthatatlan, a változó mélység miatt a vízfenéken lévő veszélyes tárgyak sérülést okozhatnak.

Ugyanakkor a fürdők ellenőrzött vízminősége, a higiéniás feltételek megléte, a szakképzett személyzet, az állandóan jelen lévő szakszerű felügyelet,  a fürdőzők biztonságát szolgálják. Ezzel párhuzamosan a fürdőszövetség felhívja a figyelmet arra is, hogy strandolás közben fokozottan figyeljen mindenki értékeire, használják az érték- illetve csomagmegőrzőket annak érdekében, hogy a fürdő területéről senki ne távozzon kellemetlen élményekkel.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.