» Hírek

Virágünnep és Szentivánéj a Ráday utcában

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Ráday utca Budapest egyik karakteres belvárosi utcája, ahol a vendéglők, kávézók, a hangulatos teraszok kínálatán túl a sok és sokféle kulturális-művészeti műhely, kiállítóhelyek, könyvesboltok programjai együttesen teremtik meg a Ráday utca-Kultucca hangulatot – áll a Ráday Könyvesház közleményében.

Múzeumi séta

A Múzeumok éjszakáján a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum között a Ráday utca sajátos múzeumi séta útvonalat kínál a Belső Ferencvároson keresztül. A tervezett útvonal első állomása az újra nyított Kálvin tér, ezt követően a Ráday utcában az Ybl palota érintésével a Ráday Gyűjtemény és a Biblia Múzeum, majd a Bakáts téri, Ybl Miklós tervezte katolikus templom, majd a Knézits utca és az Iparművészeti Múzeumig.

Ráday utca éjfélig nyitva!

A Ráday utca „ünnepi díszben” fogadja a Múzeumok éjszakája közönségét. Virágünnep alkalmából gyepszőnyeggel borítják és virágosítják a járdákat, valamint mécsesekkel gyertyákkal világítják ki az utcát. Folytatódik a nyitott udvar program is: az utca rejtett, és turisztikai értelemben kevéssé kihasznált tartalékát jelentik a társasházi udvarok. Erre vállalkozó társasházak egy estére megnyitják, és programmal fogadják a vendégeket.

Szabadtéri divatbemutató

"I want to ride my recycle"

Rostás Zoltán és Huszanyik Éva 2007-ben alapította meg a divatbemutató nevét is viselő csoportot. Az iparművészek végiggondolva azt, hogy a mai  fogyasztói társadalom mi mindent kidob, ami már kicsit „régi", vagy csak huzamosabb ideig nem használ, divatbemutatókkal és a kiállításokkal szeretnék felhívni az emberek figyelmét a hulladék újrahasznosításának fontosságára és a szelektív hulladékgyűjtésre.

Papírból, szemetes zsákokból, reklámszatyrokból és egyéb háztartási hulladékból készítenek divatos öltözeteket és ékszereket, vagy régi, használt ruhákat alakítanak át sajátos módon. A létrehozott művek egy része mindennapi viseletként is hordható.

A modellek csoportosan járják végig az utcát, beülnek a teraszokra, ahol fotózkodni is lehet majd velük.

Fotó: apuska / Indafotó

A „református Ráday utca”

A Múzeumok Éjszakáján, június 22-én a Bibliás Könyvesbolt és a Biblia Múzeum Udvardi Erzsébet Kossuth - díjas festőművész Teremtés c. kiállításával várja a látogatókat. Ezen a napon a bolt és a kiállítás nyitva tart 16 órától 22 óráig.

Ybl Miklós és a Bakáts téri katolikus plébánia templom

Kincseink – Készülve a 2014-ben esedékes Ybl Miklós évfordulóra a templom kincseit és a templom történetét korszerű installációs keretben, és tablókon feldolgozva mutatják meg a vendégeknek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.