Pazar autócsodák érkeznek a fővárosba

Pazar autócsodák érkeznek a fővárosba

A lélegzetelállító, guruló múzeum darabjai több száz kilométert tesznek meg Németországból, hogy végül a pesti alsórakparton végig haladva begördüljenek a belvárosi Széchenyi térre július 6-án, szombaton. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra immár nyolcadik alkalommal kápráztatja el Budapest közönségét július első szombatjának délutánján, 17 óra körül érkezve a Lánchíd pesti oldalára. A Duna menti települések összetartozását kifejező túra szervezőit a hagyományok felelevenítése mellett egy másik cél is vezérli, az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval támogatják a túra útvonalán érintett négy ország SOS-Gyermekfalvait.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márka független nemzetközi veteránautós túrát.

Van néhány résztvevő kocsi, amely kitűnik még ebből a valódi autócsodákat felvonultató mezőnyből is. Ilyen például az 1968-ban gyártott igazi ritkaság, a Kougar Jaguar 3.8 Sport MK 2. A különleges jármű a Jaguar E-Type-ra épül és összesen 250 darabot adtak el belőle, ebből 25-öt Európában. A legviccesebb kocsiként résztvevő Citroen 2 CV és a legkisebb autóként büszkén parádézó Austin Cooper Mini MK II is tagja a 81 kocsit számoló mezőnynek. Sőt, olyan igazán furcsa autókreációkra is rábukkanhatnak a nézők, mint az 1962-es Hotchkiss Willis Jeep, illetve a tetőtől talpig rózsaszín '62-es Cadillac.

A Donau Masters túra résztvevői Németországon, Ausztrián és Szlovákián keresztül gördülve jutnak el végül a Széchenyi térre. Az érdeklődők másnap reggelig, július 7-ig tekinthetik meg a szebbnél szebb, régi autócsodákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek