» Hírek

Pazar autócsodák érkeznek a fővárosba

| | Nem érkezett még hozzászólás

A lélegzetelállító, guruló múzeum darabjai több száz kilométert tesznek meg Németországból, hogy végül a pesti alsórakparton végig haladva begördüljenek a belvárosi Széchenyi térre július 6-án, szombaton. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra immár nyolcadik alkalommal kápráztatja el Budapest közönségét július első szombatjának délutánján, 17 óra körül érkezve a Lánchíd pesti oldalára. A Duna menti települések összetartozását kifejező túra szervezőit a hagyományok felelevenítése mellett egy másik cél is vezérli, az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval támogatják a túra útvonalán érintett négy ország SOS-Gyermekfalvait.

13 Wuchenauer Bernd 34 DM Jaguar

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márka független nemzetközi veteránautós túrát.

Van néhány résztvevő kocsi, amely kitűnik még ebből a valódi autócsodákat felvonultató mezőnyből is. Ilyen például az 1968-ban gyártott igazi ritkaság, a Kougar Jaguar 3.8 Sport MK 2. A különleges jármű a Jaguar E-Type-ra épül és összesen 250 darabot adtak el belőle, ebből 25-öt Európában. A legviccesebb kocsiként résztvevő Citroen 2 CV és a legkisebb autóként büszkén parádézó Austin Cooper Mini MK II is tagja a 81 kocsit számoló mezőnynek. Sőt, olyan igazán furcsa autókreációkra is rábukkanhatnak a nézők, mint az 1962-es Hotchkiss Willis Jeep, illetve a tetőtől talpig rózsaszín '62-es Cadillac.

A Donau Masters túra résztvevői Németországon, Ausztrián és Szlovákián keresztül gördülve jutnak el végül a Széchenyi térre. Az érdeklődők másnap reggelig, július 7-ig tekinthetik meg a szebbnél szebb, régi autócsodákat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.