» Hírek

A bécsi lett Európa legjobb állatkertje

| | Nem érkezett még hozzászólás
Ismét a Schönbrunni Állatkert büszkélkedhet az Európa legjobb állatkertje címmel, amelyet harmadszor nyert el egymás után. A kutatással és a fajok gazdagságával előzte meg Lipcsét és Zürichet.

2008 és 2010 után 2012-ben is a bécsi állatkert lett Európa legjobbja. A rangsor felállításához a brit állatkert-specialista, Anthony Sheridan 23 ország 92 állatparkját értékelte összesen 37 kritérium mentén. Ezek közé tartozik például az állattartás, a fajgazdagság, a fajok védelme, a befektetések, a marketing, a látogatószám, az állatkerti pedagógia és a személyzet is.

Balról jobbra Dagmar Schratter, az állatkert igazgatója, Reinhold Mitterlehner miniszter és Anthony Sheridan állatkert-szakértő látható.
Balról jobbra Dagmar Schratter, az állatkert igazgatója, Reinhold Mitterlehner miniszter és Anthony Sheridan állatkert-szakértő látható.Fotó: Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn

Az osztrák főváros állatkertje – amely egyben a világ legrégebbi állatkertje – főleg a kutatás és a fajok gazdagsága terén tarolt, bár a többi területen is magas pontszámokat ért el. Nem sokkal maradt el a bécsi intézmény mögött a lipcsei és a zürichi állatkert – írja közleményében a Compress.

A brit szakember az elmúlt években 440 alkalommal járt állatkertben, és szerinte a nagy beruházások jelentik a kulcsot az élmezőnyben maradáshoz. A bécsi állatkert 1992 óta működik önálló társaságként, azóta 83 millió eurót kapott fejlesztésekre az osztrák gazdasági minisztériumtól. Most éppen egy új jegesmedve-kifutón dolgoznak, amely a tervek szerint 2014 májusára készül el.

Az évente több mint 2 millió látogatóval büszkélkedő állatkert – amelynek 32 százaléka külföldi turista – ma már elsősorban a jegybevételekből tartja fenn magát, de a fejlesztésekhez nélkülözhetetlenek az állami források, támogatások. „Önállóvá válása óta az állatkert egyedülálló sikertörténetet írt, és szinte a bezárás előtt álló intézményből Európa legjobb állatkertjévé nőtte ki magát” – ismeri el Reinhold Mitterlehner osztrák gazdasági és családügyi miniszter.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
3 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.