Újra repül Isztambulba a Wizz Air

A Wizz Air elindítja a Budapest és Isztambul közötti járatát augusztus 2-án - jelentette be Abrán György, a diszkont légitársaság kereskedelmi igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. A tervek szerint eleinte heti négy járatot - hétfő, szerda, péntek, vasárnap - üzemeltetnek majd, a következő hónapokban pedig fokozatosan emelik a járatsűrűsséget, és 2014 márciusától már minden nap repülnek a két város között.

Fotó: Frank Fell / Northfoto


Abrán György hangsúlyozta, hogy az isztambuli vonal a keleti útvonalhálózatuk bővítésének fontos állomása a korábban bevezetett tel-avivi, kijevi, bakui és dubai útvonalak után. A mostani járat indításának jogi alapját az teremtette meg, hogy a magyar kormány eredményes érdekérvényesítéseként a török partner elfogadta a Wizz Air kijelölését erre az útvonalra - emelte ki a kereskedelmi igazgató.

Számításuk szerint az alacsony áraknak köszönhetően rövid időn belül megnő majd Magyarország és Törökország között a turista és üzleti utazások száma, az idén 70 ezren utaznak majd a Wizz Air új útvonalán, és ez a későbbiekben bővülni fog - közölte a kereskedelmi igazgató.

A Turizmusonline.hu cikkében rámutat, hogy 2010 telén már egyszer indított járatot a Wizz Air a török repülőtérre, azonban különböző okok miatt ezt fél év után le kellett állítaniuk. Az egyik legfőbb ok az volt, hogy charterjárat üzemeltetésére kaptak engedélyt, azonban menetrendiként is értékesítettek helyeket a járatokra.

Kérdésre válaszolva Abrán György elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak az orosz partnerrel a Wizz Air kijelölésének elfogadásáról a Budapest-Moszkva útvonalra, de egyelőre még nem kaptak választ.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek