Európa legmagasabb szállodája épül Barcelonában

Európa legmagasabb szállodája épül Barcelonában

A nehéz gazdasági körülmények ellenére továbbra is számos turisztikai fejlesztés zajlik Spanyolországban, ahol jelenleg 42 nagy szálloda van épülőben – írja a Turizmusonline.hu. Ezek közül a legérdekesebb a Mobilona Space Hotel 2000 lakosztállyal és apartmannal, amely Barcelona partvidékétől nem messze, egy mesterséges szigeten épül. 

Szépnek nem szép, de legalább nagy Fotó: mobilona.comForrás: Travelo

 A nagyszabású "Barcelona Island" projekttel Európa legnagyobb mesterségesen létrehozott szigete épül meg, ahova a katalán kikötővárosból gyaloghídon és vasúttal is át lehet majd jutni. A szigeten épülő szálloda alakja egy űrrakétárához hasonlít, és 300 méteres magasságával Európa legmagasabb szállodaépülete lesz. A teljes beruházás költsége körülbelül 1,5 milliárd euró.

A lakosztályok, lakások egy részét az ingatlanfejlesztő Apogee Investors értékesíti, ezek ára 495 000 és 2,6 millió euró között mozog. A penthouse-ok még ennél is drágábbak lesznek. A Space Hotelben egy szállodai éjszaka ára várhatóan 300-1500 euró lesz. A Mobilona másik két űr-tematikájú hotel megépítését is tervezi, az egyiket Los Angelesben, a másikat Hongkongban. Az építési és a várható nyitási időpontokról nem publikáltak még adatokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek