Elektronikusan igényelhető a török vízum

Elektronikusan igényelhető a török vízum

Törökország bevezette az elektronikusan igényelhető, többszöri belépésre jogosító vízumot (e-Visa) – közölte a Külügyminisztérium kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a magyar turistáknak és üzletembereknek nem kell sorban állniuk a határátkelőhelyeken a vízum kérelmezéséhez, hanem igényüket a török külügyminisztérium által fenntartott, angol nyelven is elérhető honlapon néhány személyes adat, valamint a beutazás dátumának megadásával jelezhetik.

A Master/Visa bankkártyával történő online fizetés és a vízum engedélyezése után a vízum letölthető, a visszaigazolást az ügyfél maga nyomtatja ki. Az oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy az újonnan bevezetett e-Visa is 6 hónapon belül 90 napig jogosít törökországi tartózkodásra.

Ugyanakkor megmarad a korábbi lehetőség is, hogy a turista és az üzleti célú vízumot az utazók a határátkelőhelyeken (repülőtereken) vegyék fel. A vízum kérelmezésekor megadott első belépési időpont nem köti a magyar utasokat, a regisztrálást követő 6 hónapon belül bármikor beutazhatnak a Török Köztársaság területére – olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek