Szenvedélyes májusi száguldás Tarcalon

Szenvedélyes májusi száguldás Tarcalon

Május a szerelem és a kalandok hónapja. Ennek megélésére pedig a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéke több szempontból is alkalmasnak tűnik május 10. és 12. között.

A 6202 hektár nagyságú terület 1737 óta a világ első zárt borvidéke, az UNESCO 2002-ben vette fel kultúrtájként a világörökségi listára. A terület nagyobb részét borító vulkanikus alapkőzeten testes, erős, míg a löszösebb talajú részeken lágyabb, illatosabb karakterű borok készíthetők.

Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

A vidék alapborai mellett világhírnévre tett szert az aszúszemekkel kevert élő fürtök együttes feldolgozásával készülő szamorodni és a tájegység kiemelkedő bora, az évszázados technológia alkalmazásával, nagy gondossággal előállított aszú. Minőségét többek között a helyi pincék falát borító nemespenésznek köszönheti, amely a tokaji borvidéken kívül kizárólag a Rajnai régióban fordul elő, és amely az aszú jellegzetes friss kenyeret idéző zamatát, aranysárga színét és magas alkoholtartalmát adja.
A Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál, a legjobb minőségű szőlőtáblák tövében fekszik Tarcal. A község talán legszebb épülete, az eredetileg a 18. században barokk stílusban épített, majd az 1830-as években klasszicista mintára átalakított Andrássy-kúria, amely 2008-tól Andrássy Rezidencia Wine & Spa néven ötcsillagos szállodaként működik. A szálloda borhotel is, melynek alapvető célkitűzése, hogy megismertesse a hozzájuk érkezőket a borvidék hagyományaival.

Május 10. és 12. között a száguldás szerelmeseit várják egy hosszú hétvégére, ahol a BMW négy legújabb modelljét próbálhatják ki az érdeklődők. Ott lesz a palettán sportos, de takarékos motorjával az X5-ös terepjáró és a 7-es széria legújabb tagja, a 750d xDrive. Az 520d üzleti limuzinjával is vezethetnek a jelentkezők, aki pedig a kisebb járműveket részesíti előnyben, az elegáns 320d volánja mögé is beülhet. A 6-os Gran Coupé a négyajtós kupék egyik legszebb képviselője, lenyűgöző külseje mindenkit levesz a lábáról.

A szálloda a minőségi szórakozás mellett a gasztronómiáról sem feledkezik el. A hétvége minden napján büféreggelivel indul a program, szombaton a tesztvezetést a hotel télikertjében elfogyasztható grillebéd, kora estétől pedig tokaji borokból összeállított kóstoló kíséri, házi pogácsával és sajtkülönlegességekkel. A résztvevők természetesen igénybe vehetik a hotel wellness részlegét is, ahol jakuzzi, úszómedence, finn- és infra szauna, barlangfürdő, sókamra, gőzfürdő és élményzuhanyok közül válogathatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek