» Hírek

Újra lesz kabaré a híres U Fleku prágai sörözőben

| | Nem érkezett még hozzászólás

Visszatér Prágába a híres U Fleku sörözőbe a hagyományos kabaré, amely az 1989-es rendszerváltás után megszűnt. A múlt század húszas-harmincas éveit időző első kabaréelőadást április 27-én tartják.

"Fel kívánjuk újítani a hagyományos, évtizedeken át rendkívül népszerű prágai kabarét, amelynek az U Fleku söröző az egyik klasszikus színhelye volt" - közölte Ivo Brtník, a cseh fővárosba látogató turisták által az egyik legkeresettebb idegenforgalmi célpontnak számító, nemzetközi hírű vendéglő társtulajdonosa.

Az újrainduló kabaré színhelye a söröző szintén felújított hagyományos nagyterme lesz, ahová egyszerre 180 ember fér be. A belépődíj 490 korona azaz mintegy 18 euró lesz. Ezért a pénzért a vendég háromfogásos vacsorát is kap, amelyből nem hiányozhat az eredeti, helyben főzött sörrel készült gulyás sem. A vacsora árában természetesen egy korsó helyi sör is benne van, a vendég világos és barna, vagy a csehek körében nagyon népszerű keverék között választhat.

A terem színpadja is felújítás alatt van. A mintegy másfél órás műsorban 12 hölgytáncos, egy műsorvezető és élő zenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

"Tekintettel arra, hogy vendégeink 80 százalékát külföldi turisták teszik ki, a táncos-zenés műsorban a múlt század hagyományos cseh kabarédalai mellett időnként egy-egy angol, német vagy olasz dal is elhangzik. Több régi dal szövegét azonban részben megváltoztattuk, mégpedig úgy, hogy a mai helyzetre reagáljanak, és az emberek megértsék a poénokat" - fejtette ki Petr Hasek, a műsor rendezője.

A kabarét az első időben hetente egyszer, szombaton láthatják az érdeklődők. Megfelelő igény esetén a söröző tulajdonosa szerint heti két-három előadás is megtartható. A prágai sajtó szerint az első két-három kabaréelőadáson máris telt ház lesz.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.