Zene és szó összhangja a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon.

Zene és szó összhangja a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon.

A műfajok párbeszédével találkozhat idén a Szentendrei Tavaszi Fesztivál közönsége március 15. és április 7. között - mondta el az MTI-nek Kiss Zsuzsa, a Szentendrei Kulturális Központ sajtóreferense.

A mintegy három hétig tartó programsorozat gazdag műfaji kínálatában idén különleges helyet kap a szó és a zene kapcsolata. Az irodalom és a zene keveredik többek között Grecsó Krisztián író és Dés László zenész Mellettem elférsz című közös produkciójában vagy Karafiáth Orsolya zenés könyvbemutató performanszában, ahol a szerző felolvasásához nemcsak az ANEZ zenekarral közös előadása, hanem egy különleges kisfilm is társul.

Zenés "pitypalattyal" várja a nézőket Egri Márta, aki az ötvenes évek világába repíti vissza a közönséget, a HOPPart Társulat Hajrá Háry! című előadásában pedig a hazugság poétikus árnyalataival ismertetik meg a hallgatóságot zenével fűszerezve a Háry János Szabadegyetem oktatói és hallgatói.

A műfajok egymással folytatott párbeszédében Hauser Adrienne zongoraestje, Vedres Csaba és Gyermán Júlia koncertje mellett többek között a Borbély Műhely dzsesszklubja várja a közönséget Tompos Kátya vendégszereplésével, míg a színházi kínálatban Pierre Sauvil Napfény kettőnknek című romantikus vígjátéka mellett Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regénye alapján készült monodráma szerepel.

A tavaszi fesztivál programjába ezúttal is bekapcsolódnak a város kiállítóhelyei, a gyerekeket pedig a MűvészetMalom családi programjai és a kézműves foglalkozások mellett mesejáték is várja. A rendezvény részeként március 24-én virágvasárnapi hangversennyel várják a látogatókat.

(A programokról a www.szentendreprogram.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek