Befejezéshez közeledik a Tihanyi Legenda Projekt

Március végéig befejeződhetnek a Tihanyi Legenda Projekt kivitelezési munkálatai. Az Európai Unió által is támogatott, összesen 793 millió forint költségvetésű projektnek köszönhetően az idei turistaszezonra megújul a balatoni község központja.

A 2011-ben indult, 793 millió forintos összköltségvetésű Tihanyi Legenda Projektet az Európai Unió és a magyar állam a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) át közel 600 millió forinttal támogatja. A projektnek köszönhetően tavaly nyáron avatták fel a balatoni község megújult főterét, amely azóta Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök nevét viseli.

A beruházás részeként teljesen újjáépült a Füredi öbölre legszebb panorámát kínáló Pisky sétány, ahol kiépítették a csapadékvíz-elvezetést, elkészült a közvilágítás és a díszburkolattal együtt új támfal is épült. Ugyancsak a Tihanyi Legenda Projektnek köszönhető a kálvária megújulása, valamint annak az új rendezvénytérnek a kialakítása, amely az úgynevezett Visszhang parkoló helyén jött létre. Az elmúlt hetekben a község több pontján is megtörtént a közművek cseréje, illetve az új díszburkolat kiépítése.

Január végéig a műemléki területen befejeződik a légkábelek földbe helyezése, februárban pedig a helyükre kerülnek a még hiányzó közvilágítási oszlopok. A projekt befejező lépéseként, az időjárás függvényében, kora tavasszal, kertészeti munkákkal, parkosítással, a még hiányzó burkolatok elkészítésével fejeződik be a Tihanyi Legenda Projekt.

A közel 800 millió forintos beruházásnak köszönhetően az idei szezonban munkagödrök nélkül, megszépült környezettel várhatja a turistákat a Balaton egyik legkedveltebb kirándulóhelye.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek