» Hírek

Hetedik alkalommal rendeznek jégtúrát a Tisza-tavon

| | Nem érkezett még hozzászólás

Folytatva az elmúlt években kialakult hagyományt, idén is szerveznek jégtúrát a Tisza-tavon. A különleges élményt ígérő program ezúttal február első szombatján várja a természet szerelmeseit – közölte az esemény szervező-túravezetője az MTI-vel.

Szabó Lajos elmondta, az immár hagyománynak számító, idén hetedik alkalommal sorra kerülő Tisza-tavi Téli Túra garantáltan biztonságos, ám az időjárás alakulásától függően több-kevesebb kihívással teli kalandot ígér.

A résztvevők a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából február 2-án 10 órakor a tiszaörvényi Szabics kikötőből indulva különleges természetjárás részesei lehetnek - az aktuális időjárási és jégviszonyokhoz igazodva - az ártéri erdőkben és a nádasokban, illetve a befagyott Kiskörei víztározó jegén.

A jelentkezők a kiadós séta során megcsodálhatják a Tisza-tó nyáron rejtett, vagy nem látogatható, páratlan csodáit és a 2011-ben az év Ökoturisztikai tanösvényének megválasztott Tiszavirág Ártéri Sétautat is.

Emellett dzsungelszerű erdei ösvényen, sáson, gyékényen, vadregényes útvonalon juthatnak el egy holtághoz, melyen az elárasztás előtti erdő facsonkjai konzerválódtak és nyújtanak fantasztikus fotótémákat.

Ami a nehézségeket illeti, Szabó Lajos szerint megfelelő öltözékben – télies időjárás esetén a síöltözethez hasonló réteges, szélálló és meleg ruházatban és túrabakancsban – minden egészséges, aktív életmódot élő ember képes teljesíteni a túrát.

A szervező jelezte, az előzetes érdeklődés alapján a legzordabb fagyok és hóviszonyok esetén is mintegy száz túrázóra számítanak az ország minden tájáról.

Az érdeklődők az info@hnp.hu és az info@szabicskikoto.hu email-címeken bővebb felvilágosítást is kérhetnek az eseményről – tájékoztatott a túravezető.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.