Több mint kétmillió turista járt Angkorvatban tavaly

Több mint kétmillió turista járt Angkorvatban tavaly

Turisták hada lepte el tavaly Kambodzsa XII. századi templomegyüttesét, Angkorvatot, amelyet több mint kétmillióan kerestek fel 2012-ben. A világörökséghez tartozó templomegyüttes egy évvel korábban még csak 1,61 millióan látogattak el. A legtöbb turista Dél-Koreából, Vietnámból, Kínából, Japánból és Thaiföldről zarándokol el Angkorvatba - derült ki a helyi turisztikai hivatal összesítéséből.

Sziem Reap tartomány - amelyben Angkorvat fekszik - turizmusért felelős hivatalának vezetője szerint a látogatók számának növekedése azzal is magyarázható, hogy Kambodzsában jelentősen javult a közbiztonság, több repülőjárat indul az országnak abba a régiójába és a turisztikai hirdetések is célba találtak. Mindezek alapján a helyiek idén a turisták számának további 15 százalékos növekedésére számítanak.

Angkor mintegy 315 kilométerre északnyugatra fekszik Kambodzsa fővárosától, Phnompentől. Külföldiek 20 dollárért válthatnak a páratlan templomegyüttesbe szóló napijegyet. A három napra szóló belépő ára 40, az egy hétre szólóé 60 dollár.

A fellendülő turizmus ugyan növeli a térség országainak jövedelmét, amire szükségük is van, ám a megfigyelők attól tartanak, hogy az idegenforgalom növekedése példátlanul megterheli az értékes és igen gyakran veszélyeztetett világörökségi helyszíneket. Angkorvatban például a kopott NO CLIMBING! (Felmászni tilos) felirat sem tartja vissza a turistákat, akik a tökéletes fotót akarják elkészíteni a lenyugvó napról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek