Akadozik az áramellátás a Felső-Mátrában

Akadozik az áramellátás a Felső-Mátrában

Folyamatosan akadozott az áramellátás szerdán a Felső-Mátrában, Galyatetőn és környékén, többek között nem tudták használni a felvonókat a síelők a Mátraszentistváni Síparkban. A területileg illetékes áramszolgáltató azt ígéri, hogy amennyiben nem lesznek rendkívüli időjárási körülmények, estére helyreáll a szolgáltatás, egyben a fogyasztók megértését kéri.

Mint azt Boros Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: az elmúlt napokban rendkívüli mennyiségű, úgynevezett tapadó hó esett a Mátra 600 méternél magasabban fekvő területein. A lerakódó hó fákat döntött ki, amelyek elektromos vezetékekre, villanyoszlopokra dőltek, megszakítva a terület áramellátását. A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, ugyanakkor a kialakult helyzetért nem a cég a felelős. Az erdőtörvény ugyanis előírja a gazdák számára, hogy a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat, azonban ezt nem teszik meg - mondta a szóvivő.

Erneszkorn Tamás, a sípark médiareferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a mátraszentistváni síközpont várhatóan milliós károkat szenved az áramhiány következtében. Leálltak a felvonók és a konyhák, így a messziről, sokszor több száz kilométerről érkezett látogatók dühöngve indultak haza, illetve több berendezés is tönkrement. Közel ezer vendég váltotta meg a síbérletét, akiknek vissza kellett fizetniük a jegy értékét - mondta a szóvivő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek