Felfüggesztette az AeroSvit kiszolgálását a kijevi repülőtér

A kijevi Boryspil nemzetközi repülőtér fizetések elmaradása miatt felfüggesztette az AeroSvit ukrán légitársaság kiszolgálását - közölte pénteken az ukrán KyivPost hírportál a repülőtér üzemeltetőjének Facebook oldalán megjelent bejelentésre hivatkozva.

Az intézkedés elsőként az AeroSvit 12.50-kor induló Kijev-Koppenhága járatát érinti. "Az AeroSvit fizetéseinek elmaradása korábban már több, főként oroszországi repülőteret is hasonló intézkedésre kényszerített" - írja a kijevi repülőtér üzemeltetőjének a közleménye. Az AeroSvit légitársaság tartozásai miatt 2012. novemberétől előre fizetett a repülőtér szolgáltatásaiért, az elkövetkező néhány napra azonban nem teljesítette fizetési kötelezettségeit, ezért a repülőtér felfüggesztette szolgáltatásait.

Az illetékes kijevi bíróság az AeroSvit kérelmére 2012. december 29-én indította el a csődeljárást a légitársaság ellen. A bíróság csődgondnokot jelölt ki a légitársaság aktíváinak a kezelésére. A légitársaság 2012. december 27-én 4,27 milliárd hrivnya (118 milliárd forint) adóssággal rendelkezett. Könyveinek 2012. szeptember 30-i állása szerint aktíváinak összértéke pedig 1,467 milliárd hrivnya.

A kijevi Boryspil International Airport az egyetlen nemzetközi légikikötő Ukrajnában és az ország légi utasforgalmának 65 százalékát bonyolítja. Az AeroSvit 1994-ben alakult meg, központja a kijevi Boryspil International Airport. A légitársaság járathálózata 34 ország 80 célállomására terjed ki. Flottája 28 Boeing repülőgépet foglal magában, 20 közép hatósugarú 737-es és nyolc nagyhatósugarú 767-es modellt. Renelkezik emellett még Airbus 320, Airbus 321, Embraer 145, Embraer 190, és ATR-72 repülőgépekkel is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek