Ingyenes wifi a pozsonyi buszokon

Ingyenes wifi a pozsonyi buszokon

Ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolattal látta el több autóbuszjáratát a pozsonyi Városi Tömegközlekedés (MHD) péntektől. A korlátlan wifikapcsolat egyelőre az MHD 50 pozsonyi autóbuszában vált hozzáférhetővé, de a szolgáltatást hamarosan más szlovákiai városokban is bevezetik.

Milan Ftácnik pozsonyi főpolgármester a szolgáltatás megindítása alkalmából a sajtó képviselőinek pénteken azt mondta: az önkormányzat támogatását élvező projekttel a város a tömegközlekedés népszerűsítését és komfortosabbá tételét célozza.

A wifikapcsolattal ellátott autóbuszok egy megkülönböztető jelzésen kívül arról is felismerhetők, hogy fedélzetükön több monitor is üzemel. Az ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolat próbaüzemét a nyáron kezdte meg a pozsonyi közlekedési vállalat, és a pozitív visszajelzések - napi több ezer felhasználó - után döntött a rendszeresítés mellett.

A tervek szerint az üzemeltető már a jövő év folyamán öt város - Kassa, Eperjes, Poprád, Besztercebánya és Nyitra - tömegközlekedési vállalatainak autóbuszait látja el a szolgáltatással, és azt később Zsolna, Trencsén és Nagyszombat városaira is kiterjesztik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek