A béke üzenetével köszöntik az újévet a Times Square-en

A béke üzenetével köszöntik az újévet a Times Square-en

Legyen béke - ezúttal ezzel köszönti az újévet a New York-i Times Square évről évre megújuló híres kristálygömbje. A Waterford kristálygömb több mint egy évtizede nélkülözhetetlen kelléke a Times Square-i szilveszternek. A 2668 háromszög alakú elemből összerakott, jó kétméteres átmérőjű sziporkázó golyó hagyományosan egy oszlop tetejéről ereszkedik le a térre az újév beköszöntét jelző visszaszámlálás alatt.

Az ír kristálygyártó cég, amelynek egyik leghíresebb terméke a Waterford kristálygömb, évről évre valami fontos üzenetet csatol a golyóhoz. Szokás szerint most is 288 háromszöget cseréltek ki új panelekre, amelyekbe ezúttal békegalambot véstek az idei téma - Let There Be Peace (Legyen béke) - jegyében. Egyúttal mindenkit felszólítottak, hogy a közösségi médián keresztül küldjön békeüzenetet. Az üzenetek egy részét élő webkamerás közvetítés során olvassák fel, a többit az interneten teszik közzé.

A várakozások szerint több mint egymilliárdan nézik majd a televíziós és online közvetítéseken keresztül a szilveszteri ünneplést. Az éjféli visszaszámlálást Ryan Seacrest televíziós és rádiós személyiség irányítja majd, a műsor zenei fellépői között lesz Taylor Swift és Carly Rae Jepsen is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek