» Hírek

Átlépte az 1 milliárdot a világ turistáinak száma

| | Nem érkezett még hozzászólás

Becslések szerint idén december 13-án érkezett meg valahova a világ 1 milliárdodik turistája – áll a Magyar Turizmus Zrt. közleményében. Ennek apropóján indított kampányt a Turisztikai Világszervezet (UNWTO). Az eseményt a Magyar Turizmus Zrt. is megünnepelte, méghozzá Agárdon, ugyanis a társaság szerint az 1 milliárdodik utazó éppen Magyarországon, Agárdon tartózkodott ezen a napon.

December 13-án a Görögországból érkezett Olayiwola Olakunle Ismaila lett a világ 1 milliárdodik turistája, legalábbis az MT Zrt. szerint. Az utazót Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és Kovacsics Imre, a fürdő vezérigazgatója együtt fogadtak az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben. A nigériai származású görög utazó nagy örömmel és meglepődve fogadta a vezetők által átnyújtott oklevelet és ajándékokat. Elmondta: azért jött Magyarországra, hogy kikapcsolódjon és feltöltődjön többek között az Agárdi Gyógyfürdő szolgáltatásait élvezve.

„1 milliárd turista, 1 milliárd lehetőség” – szól a világszervezet szlogenje. Az UNWTO által megfogalmazott célkitűzés az, hogy ráirányítsák a figyelmet a turizmus társadalmi és gazdasági jelentőségére, valamint ösztönözzék az utazókat a környezettudatos magatartásra. Az UNWTO 5 olyan lehetőséget állított kampánya fókuszába, amelyek alkalmazásával minden egyes utazó tehet valamit a Föld megmentéséért.

Az UNWTO arra kérte internetes kampányában a világ utazóit, hogy következő utazásukra gondolva szavazzanak a fenntartható turizmust segítő ötletekre: az érdeklődők a szavazással kötelezhették el magukat az energiatakarékosság, a helyi termékek vásárlása, a tömegközlekedés használata, az örökségvédelem, vagy a helyi kultúra tisztelete mellett. Az egymilliárdodik turista napjának választott december 13-án tette közzé az UNWTO a szavazás eredményét, miszerint a helyi termékek és szolgáltatások vásárlása volt a legnépszerűbb tipp a világ utazóinak körében.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.