Milliókat nyernek a közös beszerzésen balatoni szállodások

Az országban elsőként hozott létre beszerzési közösséget a Balatoni Regionális Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szövetség, amelynek mintaprojektje sikerrel zárult. A régió csatlakozó szállodái milliókat nyerve, 5-17 százalékkal olcsóbban kapják jövőre az áramot.

Erről Nagy Attila, a közös beszerzést menedzselő Destream Konzorcium vezető tanácsadója tájékoztatta az MTI-t kedden.

A szakmai érdekképviseleti feladatokat ellátó Balatoni Regionális TDM Szövetség a Destream Konzorciumot bízta meg, hogy tagjai számára közös beszerzéseket bonyolítson (a Destream Konzorcium tagjai: a Streamline Beszerzési Tanácsadó Kft. és a Chrome Kreatív Munkák Kft.). Nagy Attila beszámolója szerint mintaprojektként az áramszolgáltatás területén sikerült leszorítani az árakat, így a kisebb balatoni szállodák 17, míg a nagyobbak minimum 5 százalékkal olcsóbban juthatnak áramhoz egy éven keresztül.

Jövő tavasszal a beszerzési klaszteren keresztül kívánnak lefolytatni az üdülőrégió vállalkozói számára egy földgáztendert is - mondta a konzorcium vezető tanácsadója. Az újabb tenderekben már nemcsak szállodák vehetnek részt, hanem minden turizmusban érdekelt szolgáltató.

Nagy Attila arról is beszámolt, hogy megkezdődött újabb közös beszerzések tendereinek előkészítése a vegyi-, papíráruk és fagyasztott termékek vásárlása, valamint a mobiltelefonálás területén. A balatoni vállalkozások jelentkezési szándékukat a www.destream.hu honlapon, illetve a helyi TDM szervezeteknél jelezhetik.

A balatoni sikerek nyomán a projekt menedzserei megkezdték a magyar szállodák régiós szintű közös beszerzéseinek szervezését - mondta el Nagy Attila.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek