Cicahotelek várják a kóbor macskákat Bécsben

Összkomfortos cicahoteleket helyeztek ki az osztrák főváros parkjaiba, hogy a gazdátlan macskákat is egy száraz, meleg zug várja a hideg téli napokon. Így kisebb megpróbáltatást jelent számukra a fagyos hónapok átvészelése.

Mivel a vadon született, igazi kóbor macskákat nem lehet lakásba szoktatni, a túléléshez viszont meleg, száraz helyre van szükségük, húsz összkomfortos cicahotelt helyeztek ki az osztrák főváros parkjaiba, hogy ezzel is segítsenek az állatoknak átvészelni a telet, írja a Compress hírügynökség.

A cicahotelek hatalmas, tömör fából készült ládák, amelyekben két-három macska húzhatja meg magát. A láda két rekeszből áll: egy ebédlőnek is alkalmas előszobából és egy speciálisan szigetelt hálószobából. A hotel tetejét felhajthatóra készítették, hogy a cicák gondozását önként végző állatbarátok könnyen kicserélhessék a fekhelyül szolgáló szalmát, vagy ennivalót rakhassanak be.

Christian Jobst / PID

 „Noha Ausztriában törvény tiltja az állatok magára hagyását, sajnos itt is előfordul, hogy egyszerűen kirakják valahol a megunt cicát. Ezeknek az állatoknak szeretnénk segíteni, amennyire csak lehet." – magyarázza Ulli Sima, Bécs város állatvédelmi tanácsnoka az intézkedés hátterét.

Az osztrák fővárosban ugyanis az a bevett gyakorlat, hogy a vad, kóbor macskákat ivartalanítják, chippel megjelölik, majd visszaviszik a revírjükbe. A 2006-ban életre hívott kóbormacska-projekt keretében havonta több mint harminc cicát ivartalanítanak, hogy elejét vegyék a nem kívánt szaporulatnak.

Christian Jobst / PID
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek