Tízmillió felett a Tibetet felkereső turisták száma

A térségben csaknem 300 ezer embernek ad munkát a turizmus.

A Tibeti Autonóm Terület több mint tízmillió hazai, illetve külföldi turistát fogadott az idén, a rekordról pénteken számolt be a helyi turisztikai hivatal.

November 30-ig a tavalyi év azonos időszakához képest 22,6 százalékkal, 10 millió 340 ezerre nőtt a Tibetet felkereső turisták száma - közölte Vang Szung-ping, a hivatal képviselője.

A szakember az új rekordot Tibet országos népszerűsítésével a belföldi turizmus fellendülésével magyarázta, valamint a közlekedési lehetőségek bővülésével és az egyéni utak számának növekedésével.

A turisztikai ágazatból származó bevétel növekedése éves bázison megközelítette a 34 százalékot, elérte a 12,4 milliárd jüant (435,8 milliárd forint). A térségben csaknem 300 ezer embernek ad munkát a turizmus.

A Tibetbe látogatók száma az elmúlt öt évben évente átlagosan 30 százalékkal nőtt, tavaly már megközelítette a 8,7 milliót. A tavalyi ágazati bevétel 9,7 milliárd dollár (341 milliárd forint) volt. Szakemberek előrejelzése szerint 2015-re évente 15 millió turista keresheti fel "a világ tetejét".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek