» Hírek

Selmecbányára és Pannonhalmára is indul nosztalgiavonat

| | Nem érkezett még hozzászólás

Idén csaknem megduplázta utasszámát és új piacok felé nyitott a 20. születésnapját ünneplő MÁV Nosztalgia Kft., amelynek vezetői remélik, hogy a növekedés jövőre is folytatódik. Ennek érdekében új célállomásokat és programokat kínálnak az élményvonatozásra vágyóknak, írja a Turizmus.com.

A kilencvenes évek elején a nyugati országokban a nosztalgiavonatozásnak már komoly hagyományai voltak, ám az 1992-ben indult MÁV Nosztalgia az indulása óta eltelt két évtized alatt bőven behozta a lemaradást és már régóta külföldi versenytársaival azonos szolgáltatásokat kínál. A kilencvenes évek második felétől a Royal Hungarian Expressz már hálókocsikat indított Közép-Európába és Isztambulba, 2000-ben pedig megnyílt a Magyar Vasúttörténeti Park, amelyben alapítóként és üzemeltetőként vesz részt a MÁV Nosztalgia. Öt évvel később indultak el az első Gyertyafény Expressz vacsoravonatok, majd az Élményvonatok és a Zarándokvonatok.  Idén adták át a felújított, 100 éves Orient étkezőkocsit és bemutatták az élményvonatokon Pullman Club néven létrehozott prémium osztályt, a Retro Bistro kocsit és a Velo Veled kerékpáros-programot.

Jövő évi kínálatukban már most 40 utazás szerepel, 9 ország – köztük Magyarország - legszebb tájaira. Belföldön kiemelt szerepet kaptak a vidéki gasztronómiai fesztiválok – Kocsonyafesztivál Miskolcon, Kolbászfesztivál Békéscsabán és Hegyaljai szüret –, a külhoni célállomások között pedig világörökségi történelmi városokat találunk. A Gyertyafény Expressz idén hatszor invitálja vacsorával egybekötött kirándulásra az érdeklődőket, minden úton más-más tematikával, a Valentin-napi romantikától a Márton-napi libamenüig. A Gőzfelhős kirándulások Gödöllőre, a Dunakanyarba és a Cuha-völgybe vezetnek, az Árpád Motorvonat Pozsonyba indul. Az ötcsillagos Danube Express luxusvonat Budapestről Isztambulba, illetve közép-európai körútra indul, a Misszió Tours segítségével pedig zarándokutakra mehetnek az utasok Erdélybe és Lengyelországba.

2013-ban új célállomásként szerepel a kínálatban Selmecbánya, Krakkó, Prága, a Magas-Tátra, Vajdahunyad, Pannonhalma és Zirc, de egyedi lekérés alapján más desztinációkba is indulhatnak különvonatok.

Az 1992. december 19-én elindult első vonat 20 éves születésnapjának megünneplésére a MÁV Nosztalgia gőzvontatású jubileumi vonatot indít a Nyugati Pályaudvarról Lajosmizsére, a Tanyacsárdába, ahol látványos programokkal és kiváló ételekkel-italokkal várják a résztvevőket.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
3 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
3 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.