» Hírek

Selmecbányára és Pannonhalmára is indul nosztalgiavonat

| | Nem érkezett még hozzászólás

Idén csaknem megduplázta utasszámát és új piacok felé nyitott a 20. születésnapját ünneplő MÁV Nosztalgia Kft., amelynek vezetői remélik, hogy a növekedés jövőre is folytatódik. Ennek érdekében új célállomásokat és programokat kínálnak az élményvonatozásra vágyóknak, írja a Turizmus.com.

A kilencvenes évek elején a nyugati országokban a nosztalgiavonatozásnak már komoly hagyományai voltak, ám az 1992-ben indult MÁV Nosztalgia az indulása óta eltelt két évtized alatt bőven behozta a lemaradást és már régóta külföldi versenytársaival azonos szolgáltatásokat kínál. A kilencvenes évek második felétől a Royal Hungarian Expressz már hálókocsikat indított Közép-Európába és Isztambulba, 2000-ben pedig megnyílt a Magyar Vasúttörténeti Park, amelyben alapítóként és üzemeltetőként vesz részt a MÁV Nosztalgia. Öt évvel később indultak el az első Gyertyafény Expressz vacsoravonatok, majd az Élményvonatok és a Zarándokvonatok.  Idén adták át a felújított, 100 éves Orient étkezőkocsit és bemutatták az élményvonatokon Pullman Club néven létrehozott prémium osztályt, a Retro Bistro kocsit és a Velo Veled kerékpáros-programot.

Jövő évi kínálatukban már most 40 utazás szerepel, 9 ország – köztük Magyarország - legszebb tájaira. Belföldön kiemelt szerepet kaptak a vidéki gasztronómiai fesztiválok – Kocsonyafesztivál Miskolcon, Kolbászfesztivál Békéscsabán és Hegyaljai szüret –, a külhoni célállomások között pedig világörökségi történelmi városokat találunk. A Gyertyafény Expressz idén hatszor invitálja vacsorával egybekötött kirándulásra az érdeklődőket, minden úton más-más tematikával, a Valentin-napi romantikától a Márton-napi libamenüig. A Gőzfelhős kirándulások Gödöllőre, a Dunakanyarba és a Cuha-völgybe vezetnek, az Árpád Motorvonat Pozsonyba indul. Az ötcsillagos Danube Express luxusvonat Budapestről Isztambulba, illetve közép-európai körútra indul, a Misszió Tours segítségével pedig zarándokutakra mehetnek az utasok Erdélybe és Lengyelországba.

2013-ban új célállomásként szerepel a kínálatban Selmecbánya, Krakkó, Prága, a Magas-Tátra, Vajdahunyad, Pannonhalma és Zirc, de egyedi lekérés alapján más desztinációkba is indulhatnak különvonatok.

Az 1992. december 19-én elindult első vonat 20 éves születésnapjának megünneplésére a MÁV Nosztalgia gőzvontatású jubileumi vonatot indít a Nyugati Pályaudvarról Lajosmizsére, a Tanyacsárdába, ahol látványos programokkal és kiváló ételekkel-italokkal várják a résztvevőket.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
18 órája
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
18 órája
cobranco élménybeszámolót írt
"Haramiák földjén" (Déli-Kárpátok)
2 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Alpokon át 11. nap
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.