Hét moszkvai múzeumban érvényes az új turistakártya

Hét moszkvai múzeumban érvényes az új turistakártya

Moszkva-kártyát bocsátottak ki az orosz fővárosba érkező turistáknak, akik hét fővárosi múzeumba léphetnek be, ha igénybe veszik az új lehetőséget.

A plasztik kártyával egyebek közt a Vörös tér szélén álló Vaszilij Blazsennij székesegyházat, a Történelmi múzeumot, az orosz ikonmúzeumot és a testi fenyítés különböző módozatait bemutató történeti múzeumot is felkereshetik a látogatók.

A turisták emellett gyalogos vagy autóbuszos városnéző túrán is részt vehetnek, a Moszkva folyón hajózhatnak, valamint kedvezményesen étkezhetnek egy sor étteremben, illetve ajándékokat vásárolhatnak a kártyával.

Georgij Mohov, az orosz főváros turisztikai és gazdálkodási osztályának helyettes vezetője elismerte, hogy egyelőre kevés intézmény csatlakozott az akcióhoz. Ez azonban csak a kezdet - mondta a Moscow passnak elnevezett plasztik kártya bemutatásakor. Szerinte az ilyen projektek gyorsan ki szoktak bővülni.

A kártya nem használható a híres moszkvai metrón vagy felszíni tömegközlekedési eszközökön való utazásra, de azt tervezik, hogy jövőre ezt is megoldják.

A Moscow passt az állomásokon és az ajándéküzletekben fogják forgalmazni 2400 rubelért (mintegy 17 ezer forintért). Egy-egy múzeumi belépő Moszkvában átlagosan háromszáz rubeltől kapható.

Kszenyija Zemszkova, a projektet irányító cég képviselője elmondta, hogy legalább ötven múzeumot, kiállítótermet szeretnének bevonni a Moszkva-kártya alkalmazásába. Azt tervezik, hogy mobiltelefonos sim-kártyaként is használható lesz a turistáknak szánt kártya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek