» Hírek

Kolbászfalu program indul Békéscsabán

| | Nem érkezett még hozzászólás

Indulhat a Kolbászfalu program Békéscsabán, miután a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretéből finanszírozott CsabaPark elnevezésű projekt 1,24 milliárd forint uniós támogatásban részesül. Az erről szóló szerződést a vidékfejlesztési miniszter múlt pénteken jelentette be sajtótájékoztatón Békéscsabán.

Fazekas Sándor kiemelte: Békéscsaba a magyarországi kézműves élelmiszer-előállítás minta települése. A városban és környékén 150 kézműves kolbászkészítő dolgozik, az alapanyagot termelőkkel együtt az ágazat több ember számára nyújt megélhetést, mint egy ipari nagyüzem. Békéscsaba a kézműves gasztronómiai hagyományok fellegvára, a csabai kolbász elismert termék, a hozzákapcsolódó kolbászfesztivál nemzetközi turisztikai vonzerővel rendelkezik – magyarázta Fazekas Sándor.

A CsabaPark projektet a város önerő nélkül, uniós és állami támogatásból valósítja meg – mondta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere. Hozzátette: a közbeszerzési eljárás hamarosan elkezdődik, a tervek szerint 2013. április közepéig kötik meg a szerződést a kivitelezővel, és 2014. áprilisban vehetik birtokba a csabaiak az épületkomplexumot.

A beruházás keretében utak és parkolók létesülnek. Épül egy 1500 négyzetméteres "kolbászudvar-látogatóközpont", a turisták interaktív programok segítségével is részesei lehetnek egy hagyományos, falusi disznóvágásnak és kolbászkészítésnek, fogyaszthatnak és vásárolhatnak a termékekből, és megismerhetik a kolbászkészítés történetét. A területen épül egy 2800 négyzetméteres fesztiválcsarnok, a gyerekeknek egy 2500 négyzetméteres tematikus park Óriások konyhája néven.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
58 perce
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.