Idén is a Oneworld a legjobb légitársaság-szövetség

Idén is a Oneworld a legjobb légitársaság-szövetség

A tavalyi győzelem után idén ismét a Oneworld lett a világ legjobb légitársaság-szövetsége a Global Traveler üzleti utazási magazin felmérése szerint. Így immáron harmadszorra kapták meg a nívós elismerést. Az Oneworld az utasszállító légitársaságok szövetségei közül a három nagy egyike, a Star Alliance és a SkyTeam mellett.

A szövetség tagjai között olyan komoly légitársaságokat találunk, mint az airberlin, az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, az Iberia, a Japan Airlines, a LAN, a Qantas, a Royal Jordanian és az S7 Airlines, valamint 25 további leányvállalat tartozik a szövetségbe. A Malaysia Airlines, a SriLankan és a Qatar Airways várhatóan jövőre fog csatlakozni. Évente megközelítőleg 360 millió utast reptetnek mintegy 160 ország körülbelül 860 repülőtere között. A Malév csődjéig a magyar nemzeti légitársaság is ennek a szövetségnek volt a tagja.

A szövetség a világ legjobbjának járó díj mellett a legjobb fedélzeti borok kategóriájában is győztes lett a Global Traveler felmérésén. De nem csak a Oneworld, hanem az egyes tagok is jól szerepeltek: a British Airways például négy kategóriában is díjat nyert. A legjobb business osztályú szolgáltatásnak járó elismerés mellett, a legjobb első osztályon felszolgált borokért, a legjobb első osztályon felszolgált vörösborért, és a legjobb business osztályon felszolgált vörösborért is díjazták.

Az American Airlines a legjobb elsőosztályú szolgáltatást kínáló belföldi járat, a legjobb észak-amerikai borok, a legjobb észak-amerikai habzóbor, és a legjobb észak-amerikai vörösbor miatt érdemelt ki magának elismerést. A LAN Közép/Dél-Amerika legjobb légitársasága, a Qantas pedig Ausztrália és Új-Zéland legjobbja lett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek