» Hírek

Bemutatkozik Berlinben a villányi és a somlói borvidék

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Budapest Bár zenekar koncertjeivel, borszakmai fórummal és a leghíresebb berlini szállodában rendezett borvacsorával mutatkozik be a német fővárosban a villányi és a somlói borvidék.

A Magyar szüret nevű programsorozat célja a minőségi magyar bor németországi ismertségének növelése, írja a Turizmus.com. A szervező a berlini magyar nagykövetség, amelynek kezdeményezésére 14 villányi és Somló-hegyi pincészet összesen 63 bort mutat be a német fővárosban.

A keddi szakmai fórummal német borszakújságírók, kereskedők, szakértők figyelmét kívánták felhívni a villányi régió és a Somló-hegy boraira. A kiállító neves pincészetek képviselői közül többen azt mondták az MTI-nek, hogy termékeik a minőséget és az árat tekintve is versenyképesek a nyugat-európai piacon, de a fogyasztók nemigen ismerik a magyar bort. A rendszerváltozás előtt a minőség helyett a mennyiségen volt a hangsúly, és az ágazat a Nyugat helyett a szocialista országokra koncentrált. Az utóbbi bő két évtizedben pedig nem volt eléggé szervezett és kitartó a marketingmunka ahhoz, hogy a magyar bor olyan átütő sikert érjen el, mint például a chilei - fejtették ki, hozzátéve, hogy az országkép formálásában hangsúlyos elem lehetne a bor.

A rendezvényen részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett: érdemes volna régiókra szabott marketingkampányokat is szervezni, hiszen a fogyasztók nem csupán például a francia bort, hanem a bordeaux-i borvidék termékeit keresik szaküzletekben, áruházakban.

A berlini magyar nagykövetség 2011-ben szervezett először szüreti napokat. Akkor a villányi mellett a tokaji borvidékről hívtak meg pincészeteket. A második Magyar szüret programjai hétfő este kezdődtek egy borvacsorával, amelyre német politikusokat, újságírókat és gazdasági, társadalmi szervezetek képviselőit hívták meg. Fellépett a Budapest Bár zenekar, amely a keddi, szakmai nap végén Németh Jucival és Keleti Andrással kiegészülve ismét koncertet ad a berlini magyar nagykövetségen. A rendezvénysorozatot egy újabb vacsora zárja szerdán a Hotel Adlonban, Berlin leghíresebb, legelegánsabb szállodájában.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.