» Hírek

Vízummentes beutazás Kirgizisztánba

| | Nem érkezett még hozzászólás

A kirgiz parlament nyári döntése értelmében 44 ország – köztük hazánk – lakosai 60 napig vízummentesen tartózkodhatnak a belső-ázsiai országban. A lépéstől az illetékesek nem csupán a turisták számának növekedését, hanem a szolgáltatások minőségének javulását is várják, írja a Turizmus.com.

Július 14-én fogadta el Kirgizisztán kormánya a 60 napos, egyoldalú vízummentességet 44 ország polgárai számára, amely 2020. december 31-ig marad érvényben – ismertette szerdai tájékoztatóján Lidia Imanalieva, a Kirgiz Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete és Erdős Endre tiszteletbeli konzul.

Az ország idén kétmillió turistával számol, akik jelentős része a környező országokból érkezik, de fontos piacot jelentenek Kína távolabbi területei, India és a FÁK-országok is. A látogatókat főleg a magas hegyek vonzzák – az országban két, 7000 méter feletti csúcs is található, így adottak a túrázási, extrém sportolási és raftingolási lehetőségek egyaránt. A tehetősebb vendégek pedig akár helikopterrel is körbejárhatják a hegyeket és amennyiben megvásárolják a méregdrága engedélyt, ritka hegyi állatokra is vadászhatnak. Az Iszik-köl tó környéke pedig a pihenés és a hegymászás kombinációját kínálja, míg a déli Fergana-fennsík is izgalmas programokra csábít.

Az országban nagyjából 50 utazási iroda működik, közülük 10-en foglalkoznak európaiak beutaztatásával. Kirgizisztánba Isztambulon keresztül vezet az út, hiszen a Turkish Airlines heti 11 közvetlen járatot kínál Biskekbe, heti kétszer pedig a déli országrész legnagyobb városába, Osba.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.