Először állítják ki a Titanicról kimentett ékszereket

Először állítják ki a Titanicról kimentett ékszereket

Először mutatják be a közönségnek a Titanic roncsai közül kimentett ékszereket: a kiállítás november 16-án nyílik meg Atlantában.

Az ékszerek tulajdonosa, az atlantai székhelyű RMS Titanic Inc. 15 értékes ékszert, köztük gyémánttal, zafírral, gyöngyökkel kirakott fülbevalókat, gyűrűket és egy zsebórát tesz közszemlére. Az atlantai bemutatót, amely január elejéig tart, jövőre Orlandóban és Las Vegasban is követi hasonló kiállítás.

Az ékszerek egy bőrtáskában pihentek a tenger mélyén, amikor 1987-ben kiemelték azokat a Titanic roncsai közül. A hajó katasztrófájakor a széfben elhelyezett értékekért felelős alkalmazott vehette ki az ékszereket és pakolhatta a bőrtáskába, hogy a mentés után átadhassa az ékszereket a tulajdonosoknak. "De az alkalmazott nem menekült meg" - idézte fel a történteket hétfőn Alexandra Klingelhofer, az RMS Titanic Inc. illetékes vezetője.

Az ékszerbemutatót a katasztrófa századik évfordulójáról megemlékező Titanic: The Artifact Exhibition című kiállításhoz csatlakozva rendezik meg.

Az RMS cég mentett ki elsőként értékes műtárgyakat a roncsok közül, és törvényes tulajdonosai lettek a kiemelt értékeknek.

A Titanic 1912. április 15-én süllyedt el, miután jéghegynek ütközött az Atlanti-óceán északi részén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek