» Hírek

Energetikai gyógyközpont létesül a Pilisben

| | Nem érkezett még hozzászólás

Ha a Megyeri hidat a budai oldalon elhagyva Szentendrére, majd tovább, a Duna vonalát követve Visegrád felé autózunk, frissül a levegő, csendesül a táj, az utazót nyugalom és derű szállja meg. Sőt, az Esztergom-Dorog-Pilisvörösvár-Szentendre-Visegrád térségében hosszabban időzők között sokan vannak, akik hisznek a láthatatlan gyógyító erők itteni jelenlétében, és közérzetük általános javulását, lelki békéjük "megtalálását" ennek tulajdonítják. Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, ezt az adottságot kihasználva nyílhat meg hamarosan a Visegrád fölött magasodó Fekete-hegyen a Silvanus Hotel gyógycentruma.

Lantos Árpád, a szálloda tulajdonos-igazgatója elöljáróban kifejtette az MTI-Pressnek, hogy ezen a helyen már most is minden adott a testi-lelki megújuláshoz: elég lenézni a mélyben kanyargó Dunára, beleszippantani a levegőbe, elnyújtózni a tavasztól őszig virágpompában fürdő kertben, vagy csak ülni és nézni a Pilis lankáit. Télen a hosszú ideig megmaradó hó és a havas sportok kínálnak "plusz" élményt - vagyis minden évszakban érdemes legalább pár napot a hegyen tölteni -, ám a kialakítás alatt álló Silvanus gyógycentrum ennél is többet nyújt majd.

A leendő Silvanus Energetikai Gyógyközpont működtetését egy e téren tapasztalt vállalkozóra bízta a tulajdonos, a célra egy 100 négyzetméteres konferenciatermet különítettek el. A tervek szerint az erdészettel közösen rendbe teszik a 70-es évekbeli nyitáskor még szép állapotban lévő, mára eléggé tönkrement tornaparkot is, itt bőven lesz hely a jó levegőt igénylő mozgásra, melyet animátorok irányítanak majd. Támaszkodni kívánnak arra is, hogy egyes vélemények szerint a Visegrád térségében  jelenlévő "tömény" energia segíthet a daganatos, a szív- és érrendszeri, a mozgásszervi és a pszichés megbetegedésben szenvedők kezelésében, természetesen a kezelőorvossal történő konzultációt követően. A leendő gyógyközpontban az általános és holisztikus állapotfelmérést műszeres vizsgálatok, illetve különféle szűrések, kényeztető kezelések egészítik majd ki.

A kíméletes terápiák közül például nem maradhat ki a fülakupunktúra, és az úgynevezett ajurvédikus kezelésekhez is nagy reményeket fűznek. Illetve kiemelt szerepet szánnak a mozgásnak is: az aktív pihenést és rekreációt egyaránt nyújtó jóga mellett a harcművészetek alapját képező chi kungot vagy a testi-lelki egyensúly fenntartásához kiváló tai chit bárki kipróbálhatja, elsajátíthatja itt, de a nyugodt testhelyzetben végezhető relaxáció, meditáció sem hiányzik majd a leendő központ palettájáról. - A koncepció kész, az üzemeltető megvan, a berendezkedés megkezdődött. Ha minden a tervek szerint alakul, még az idén megnyílhat az energetikai gyógyközpont - ígérte az igazgató.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
3 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
3 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.