Otthon nyomtatható poggyászcímkék Dániában

Otthon nyomtatható poggyászcímkék Dániában

Dánia második legnagyobb forgalmú repülőtere, a Billund Airport új szolgáltatást vezetett be, mely mostantól lehetővé teszi az utasok számára, hogy a beszállókártyájuk mellett már a poggyászcímkéiket is otthon nyomtathassák ki, írja a TTG Hungary hírlevél. A rendszer tesztelése a Thomas Cook Airlines közreműködésével idén márciusban kezdődött, s a repülőtér vezetősége a kedvező tapasztalatok alapján döntött a végleges beindításról, melytől azt remélik, hogy a légikikötőben minimálisra csökken a várakozás, illetve a sorban állás.

Tapasztalataik azt mutatják, hogy a kezdeti időszakban egyelőre az utasok 15 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, de reményeik szerint ez az arány rövidesen elérheti majd a 35-40 százalékat is. A szabványos A/4-es papírlapra otthon kinyomtatott címkéket a repülőtéren ingyenesen kihelyezett műanyag borítókba kell helyezni, s ezt követően valamelyik „Express drop" pultnál lehet feladni a poggyászt.

A Billund Airport, a Unisys és az IATA által közösen kifejlesztett, az utasok által egyszerűen használható rendszert a repülőtér vezetősége a közelmúltban számos nemzetközi szakmai kiállításon, illetve konferencián is bemutatta, mely nyomán máris több repülőtér jelezte érdeklődését a bevezetése iránt. Billund a Lego-gyár központjaként, valamint az itt található Legoland park révén vált ismertté szerte a világban, s a dániai kisváros idén májusban immár közvetlen járattal is elérhetővé vált Budapestről a Ryanair járataival. A Billund Airport azonban nemcsak jelentős, évi 2,7 millió fős utasforgalmat bonyolít, hanem egyben Dánia legnagyobb air cargo repülőtere is, 3,1 kilométeres futópályáján pedig a világ legnagyobb gépei is leszállhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek