Tömeget várnak a hétvégi Tisza-tavi Madaras Fesztiválra

Az új helyszíneknek és látnivalóknak, valamint a kellemes időt ígérő meteorológiai előrejelzéseknek köszönhetően az eddigi látogatószám többszörösére számítanak az idei Tisza-tavi Madaras Fesztivál szervezői a hétvégén - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője, egyben a program társszervezője csütörtökön az MTI-vel.

Molnár Anita elmondta: a szombaton és vasárnap azonos programkínálatot felvonultató kétnapos esemény idén ötödik alkalommal várja az érdeklődőket. Az eddigi, átlagosan félezer vendéggel szemben azonban ezúttal 3-4 ezer látogatóra számítanak – tette hozzá.

Idén az Európai Unió Édenből Édenbe projektje keretében a rendezvény alkalmából az Alföld két természeti kincse, a Tisza-tó és a Hortobágy összekapcsolódik. Mindkét helyszínen az őszi táj, ezen belül is a madárvonulás köré szerveződnek a programok.

A látnivalók Tisza-tavi kiindulópontja ezúttal is Poroszló lesz, ahol azonban már az új Ökocentrum ad otthont a programok zömének. Itt egyebek mellett solymászbemutató, pelikán- és kormoránetetés, a víztározó távcsöves megfigyelése, valamint madaras témájú kirakodóvásár kínál kikapcsolódást minden korosztálynak.

Emellett komoly népszerűségre számíthat a vízitúrával egybekötött családi csónakos madarászjáték is, melynek során testközelből csodálhatják meg az érdeklődők a Tisza-tó vízi világát.

A Hortobágyon eközben pusztai fogatozás, állatparki és halastavi séta, "pusztaszafari", halastavi kisvasutazás és daruvonulás-néző vezetett túra részesei lehetnek a fesztivál vendégei – tájékoztatott az igazgató.

Molnár Anita arra is felhívta a figyelmet, hogy az Édenből Édenbe program rendhagyó akciója keretében a hétvégi Madaras Fesztiválon a Hortobágy kártyával rendelkezők ingyen látogathatják meg a Tisza-tavi Vízi Sétányt, míg a gyerekek a Tisza-tavi karszalag birtokában ugyancsak térítésmentesen fogatozhatnak majd a Hortobágyon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek