Óvatosságra intik a Délkelet-Törökországba készülőket

Óvatosságra intik a Délkelet-Törökországba készülőket

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra figyelmezteti a magyar állampolgárokat, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak Törökország délkelet-anatóliai térségének egyes tartományaiba, mert fokozódtak az összecsapások a kormányerők és illegális fegyveres csoportok között. A konzuli szolgálat honlapján közzétett tájékoztatóban Hakkari, Sirnak, Siirt, Tunceli, Van és Diyarbakir tartományok esetében intik óvatosságra az utazókat, mivel a térségben elkövetett merényletek több civil áldozatot is követeltek.

A Külügyminisztérium arra is felhívja a Délkelet-Törökországba készülők figyelmét, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak Hatay, Kilis, Gaziantep és Mardin tartományoknak a szíriai határ melletti részeibe, és egyáltalán ne menjenek Sanliurfa tartomány határ menti területeire, mert a szíriai kormányerők és a felkelők összecsapásai az elmúlt hetekben átterjedtek a török-szíriai határövezetre is.

Azt javasolják, hogy amennyiben valaki elengedhetetlen okból mégis a térségbe utazik, lehetőleg szervezett csoporttal menjen, kerülje az éjszakai utazást, továbbá ne vegyen részt tüntetéseken és egyéb tömegrendezvényeken, különösen az esti órákban. A szállás kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy az nem katonai, csendőri, rendőri létesítmények közvetlen közelében helyezkedik el – figyelmeztetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek