Magyar-szlovák borút Miskolctól Kassáig

Közös borászati, kulturális és hagyományőrző programokkal igyekeznek növelni az idegenforgalmat egy újabb magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében. A Miskolctól- Abaújszántón át Kassáig tartó borút-projekt keretében számos újdonság valósul meg.

Tavaly októberben a miskolci, a kassai és az abaújszántói önkormányzat közös pályázatot nyújtott be a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. keretében megvalósuló közös borút projekt támogatására. A pályázat eredményesnek bizonyult és a tervezett két év alatt 137 millió 200 ezer forint értékű fejlesztést valósítanak meg. Ezzel is elősegítik, hogy minél több vendég ismerhesse meg a magyar-szlovák határ két oldalán működő sajátos borkultúrákat, írja a Turizmus Online. Különböző programokat, rendezvényeket szerveznek, melyekre mind a három városba várják majd az érdeklődőket. A fő cél az, hogy ezzel is növeljék a vendégek számát, építve az érintett borkultúrák, illetve a helyi értékek, a természeti szépségek megismertetésére.

A közös borút projektre vonatkozó támogatási szerződést hamarosan megkötik és elkezdődhet a munka. Ennek részeként már 2013-ban és 2014-ben együttesen tartanak majd rendezvényeket. Az együttműködés keretében jövőre Miskolc is részt vesz több olyan rendezvényen, amelyek az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Kassán tartandó eseménysorozathoz kapcsolódnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek