Mesemúzeum nyílt a Vár alatt

Mesemúzeum nyílt a Vár alatt

Kelj át az Üveghegyen, teljesítsd a hét próbát, és megkapod a fele királyságot! – ezzel az útmutatással „feltarisznyázva" vághatnak neki a gyerekek a budai Vár aljában megnyílt Mesemúzeum interaktív kiállításának, amelyen a magyar tündérmesék világa elevenedik meg. Ez az első hazai múzeum, amelynek a mese áll a középpontjában.

A Döbrentei utca 15. szám alatt vasárnap átadott, október 2-tól látogatható Mesemúzeumban a gyerekek kreatív módon élhetik meg és játszhatják el a meséket, az őket kísérő felnőttek pedig bepillantást kaphatnak a meseirodalom kimeríthetetlen gazdagságába – mindehhez a szakmai hátteret a Petőfi Irodalmi Múzeum nyújtja, írja a Turizmus.com.

Az új múzeum kialakításakor azt az alapkoncepciót követték, hogy annak minden szegletét betöltse a mese. Ez már a kapualjban elkezdődik, ahol a 250 éves, barokk épület történetével ismerkedhetnek meg a látogatók. Az udvaron a kút az „élet vizét" szimbolizálja, amellyel nem árt meglocsolni az „égig érő fát". A Magyar tündérmese világa címet viselő állandó kiállítás termeiben a kis hősök találkozhatnak a tündérmesék állandó szereplőivel, átvághatnak a sűrű, sötét erdőn, az összes érzékszervüket megmozgató hét akadály leküzdése után pedig elnyerik jutalmukat: elfoglalhatják a királyi trónust.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek