» Hírek

Budapest az őszi akciós célpont

| | Nem érkezett még hozzászólás
London, Párizs vagy Zürich helyett menjenek inkább Berlinbe, Budapestre, Genfbe vagy Prágába – javasolja a Forbes.com az amerikai turistáknak. Vagy azt, hogy fizessenek be egy mediterrán hajóútra, azzal is jól járnak.

A Forbes üzleti magazin online kiadása London, Párizs vagy Zürich meglátogatása helyett olyan „kevésbé fontos, mégis csodálatos” helyeket javasol az idei őszre, mint Berlin, Budapest, Genf vagy Prága. A fenti jellemzést és javaslatot Clem Bason, az olcsó utakkal foglalkozó Hotwire.com elnöke adta, ugyanis oldalukon Berlinbe 21, Budapestre 30, Genfbe 31, Prágába pedig 37 százalékkal olcsóbban lehet szobát foglalni tavaly őszhöz képest. Bason ezt főként a nyár, és ezáltal a főszezon végével, és az általános európai gazdasági helyzettel magyarázza.

A szintén olcsó utakra specializálódott Budgetplaces.com adatai szerint a gazdasági válság hatása a turizmusban Görögországon, Spanyolországon, Portugálián és Olaszországon érződik leginkább. Ezért aztán érdemes lehet ide látogatni, hiszen az athéni szobaárak 20, a sevillai hotelek árai 13, a római szobák árai 11, a portóiak és valenciaiak pedig egyaránt 10 százalékkal csökkentek tavalyhoz képest. Persze a cikk azért arra is felhívja a figyelmet, hogy nem kell azonnal ész nélkül csomagolni és nekiindulni, az árcsökkenés nem feltétlenül jelent olcsóságot.

A legendásan drága velencei hotelszobák a Hotwire.com adatai szerint 28 százalékkal olcsóbbak mint tavaly ilyenkor, de ez még mindig 148 dolláros, vagyis nagyjából 32 ezer forint körüli éjszakánkénti átlagárat jelent. A legolcsóbb ugyanennek a cégnek az oldalán Budapest lett 61 dolláros átlaggal, ami körülbelül 13 ezer forintnak felel meg éjszakánként. Az ár-érték arány szempontjából legjobbnak azonban mégsem minket, hanem a mediterrán hajóutakat tartja a Forbes cikke. A Costa Concordia balesete sok embert eltántorított a hajózástól, így az európai hajóutak árai sokkal olcsóbbak az eddigiekhez képest.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.