Budapest az őszi akciós célpont

London, Párizs vagy Zürich helyett menjenek inkább Berlinbe, Budapestre, Genfbe vagy Prágába - javasolja a Forbes.com az amerikai turistáknak. Vagy azt, hogy fizessenek be egy mediterrán hajóútra, azzal is jól járnak.

A Forbes üzleti magazin online kiadása London, Párizs vagy Zürich meglátogatása helyett olyan „kevésbé fontos, mégis csodálatos" helyeket javasol az idei őszre, mint Berlin, Budapest, Genf vagy Prága. A fenti jellemzést és javaslatot Clem Bason, az olcsó utakkal foglalkozó Hotwire.com elnöke adta, ugyanis oldalukon Berlinbe 21, Budapestre 30, Genfbe 31, Prágába pedig 37 százalékkal olcsóbban lehet szobát foglalni tavaly őszhöz képest. Bason ezt főként a nyár, és ezáltal a főszezon végével, és az általános európai gazdasági helyzettel magyarázza. 

Velence is olcsóbb lett 28 százalékkal, de még így is drága
Galéria: London vagy Párizs helyett Budapestet javasolja a Forbes
Fotó: Jerry Schimker / Northfoto

A szintén olcsó utakra specializálódott Budgetplaces.com adatai szerint a gazdasági válság hatása a turizmusban Görögországon, Spanyolországon, Portugálián és Olaszországon érződik leginkább. Ezért aztán érdemes lehet ide látogatni, hiszen az athéni szobaárak 20, a sevillai hotelek árai 13, a római szobák árai 11, a portóiak és valenciaiak pedig egyaránt 10 százalékkal csökkentek tavalyhoz képest. Persze a cikk azért arra is felhívja a figyelmet, hogy nem kell azonnal ész nélkül csomagolni és nekiindulni, az árcsökkenés nem feltétlenül jelent olcsóságot.

Ár-érték arányban a hajóutak érik meg a legjobban
Galéria: London vagy Párizs helyett Budapestet javasolja a Forbes
Fotó: Kike Calvo / Northfoto

A legendásan drága velencei hotelszobák a Hotwire.com adatai szerint 28 százalékkal olcsóbbak mint tavaly ilyenkor, de ez még mindig 148 dolláros, vagyis nagyjából 32 ezer forint körüli éjszakánkénti átlagárat jelent. A legolcsóbb ugyanennek a cégnek az oldalán Budapest lett 61 dolláros átlaggal, ami körülbelül 13 ezer forintnak felel meg éjszakánként. Az ár-érték arány szempontjából legjobbnak azonban mégsem minket, hanem a mediterrán hajóutakat tartja a Forbes cikke. A Costa Concordia balesete sok embert eltántorított a hajózástól, így az európai hajóutak árai sokkal olcsóbbak az eddigiekhez képest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek