Kertvárosi időutazás Cinkotán és Mátyásföldön

Kertvárosi időutazás Cinkotán és Mátyásföldön

Szeptember végén két izgalmas városnézésre invitálja az érdeklődőket a XVI. kerületi Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény. Sokan lemaradtak ugyanis a Kulturális Örökség Napjain az autóbuszos kertvárosi időutazásról, ahol számos talányra fény derült.

Ha arra kíváncsi, jóképű volt-e a hét megunt szeretőjét megfojtó, majd bádoghordó sírba záró bádogos, vagy hogy miért átlőtt nyakú fekete hattyú volt a földesúr Beniczkyek címerében, akkor nevezzen be 26-án, szerdán 14 órakor Cinkota gyalogos felfedezésére. Betérhet a látványos (egykori) kastélyparkba, a százéves tájházba, a legenda szerint büntetésből épített katolikus templomba, és az ezeréves múltú, ma evangélikus templomba, ahol felcsendül az orgonaszó.

Szintén kétórás gyalogos, idegenvezetéses városnézést javasolnak a szervezők azoknak, akik a patinás ómátyásföldi villanegyed tüzetesebb megismerésére vágynak. Vajon kártyaadósságból miként született 120 éve egy „luxuslakópark", és hogyan szórakoztak tehetős eleink? 30-án, vasárnap 10 órától kiderül! Útba ejtik a festett kazettás mennyezetű kis evangélikus templomot és a madártanösvényt is.

A programokra előzetes bejelentkezés szükséges a 0620/9310-800 telefonszámon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek