» Hírek

Turizmus Regattával búcsúzik a balatoni nyár

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szeptember 22-én, Balatonfüreden ismét elstartol a Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta a turisztikai szakma legfontosabb sport-turisztikai eseménye, amely egyben a Balaton egyik legnagyobb szezonzáró eseménye is.

A szakma képviselői ezúttal nemcsak egymással, hanem a Szallas.hu válogatott sztárokból álló „celebhajójával” (Görög Zita – modell, Király Linda – énekesnő, Nagy Adri – énekesnő, Mádai Vivien – az RTL Klub műsorvezetője, Erdőhegyi Brigitta - énekesnő), valamint egy olimpiai bajnokokból álló „olimpikonhajóval” (Szabó Gabriella, Kökény Roland, Dombi Rudolf, Csipes Ferenc, Horváth Gábor) is összemérhetik vitorlázó-tudásukat. Az esemény kísérőrendezvényeire a nagyközönséget is várják.

A Turisztikai Menedzserek Szövetsége (TMSZ) által szervezett versenyre – amelynek fővédnöke ezúttal is Litkey Farkas, tízszeres kékszalag győztes vitorlázó – már több mint 30 turisztikai vállalkozás nevezett. A szállodák és utazási irodák mellett a Magyar Turizmus Zrt., valamint a turisztikai kormányzat szakpolitikusai is részt vesznek az eseményen.

A verseny a reggeli szabadedzéssel kezdődik, amelyet a délelőtti túrafutam, majd a délutáni pályafutam követ. A parton – a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu területén – folyamatos, ingyenes felnőtt- és gyermekprogramok várják azokat is, akik csupán nézőként vagy kísérőként kívánnak részt venni az eseményen. A szerencsés vendégek még motorcsónakkal is cikázhatnak a vitorlások között, írja a Turizmus.com.

Horváth Gábor, olimpiai bajnok, a TMSZ sporttagozatának vezetője elmondta, hogy a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva több televízió és rádió jelezte részvételi szándékát, így ezúttal „médiahajót” is indítanak. A futamokat 18.00 órakor az ünnepélyes díjátadó követi, este pedig  fergeteges bulival zárja a napot a  BEST OF zenekar (Rákóczi Ferenc, Buza Sándor, Garami Gábor és Balázs, Büdi Szilárd), valamint DJ Váczi Feri.

A Regattáról bővebb információt a turizmusregatta.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.