Buda legendás rockhelyszínei bringával

Buda legendás rockhelyszíneit járják végig a következő Bike and Roll popkulturális kerékpártúra résztvevői; a szeptember 22-i bringás program legizgalmasabb része a hamarosan megújuló, egykori Ifipark, a Várbazár bejárása lesz.

A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervez poptörténeti kerékpártúrákat Budapesten. A kirándulás érdekessége, hogy idegenvezetők helyett a magyar popzene nagyjai és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket a helyszínek kapcsán - részletezte a szervezők közleménye.

A szeptemberi túra első állomása a Bem Rockpart helyszíne, a Budavári Művelődési Ház lesz, ahol a tabáni rockfesztiválokról láthatnak fotókiállítást a résztvevők.

A kirándulás második, egyben legkülönlegesebb részeként a Várbazárt látogatják meg a résztvevők, hiszen a volt Ifipark bezárásáig a magyar rockzene bölcsője volt. A világörökség részét képező és jó ideje omladozó Várbazár hamarosan megújul és az Ifipark szellemét megőrizve falai között a könnyűzene is helyet kap majd. Erről a projekt megvalósításában részt vevő szervezők beszélnek a helyszínen, illetve Jávorszky Béla Szilárd író-újságíró idézi fel a hely szellemét.

A túra harmadik helyszíne a világ legjobb pubjának választott A38 hajó lesz, ahol sok műhelytitkot és háttérinformációt tárnak fel a hajó programszervezői, és az egykori gépteremben lévő legendás backstage-be is elkalauzolják a látogatókat.

Korábbi túrákon vezetőként részt vett már Bródy János, Dj Palotai, a koncertszervezőket pedig Pándi Balázs a Fészek Klubban, Mátyás Attila az egykori Fekete Lyuk előtt képviselte. Szeptemberben a koncertszervezők szövetségével, az Org4Org Egyesülettel közösen tekerhetik végig Buda régi és új koncerthelyszíneit a résztvevők.

Akinek nincs kerékpárja, annak a Budapest Bike biztosít biciklit a túra időtartamára.

A program fejenként 3500 forint, amiben a bringabérlés is benne van. Szombaton 11:30-tól 15 óráig tart, további részletek itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek