» Hírek

Magyarország népszerű úti cél Szlovákiában

| | Nem érkezett még hozzászólás

A KSH adatai szerint jelentős növekedést mutat a Magyarországra irányuló szlovák vendégforgalom és a szlovákiai turisták költése is – írja hírlevelében a Magyar Turizmus Zrt. Az utazások hátterében zajló folyamatok megismerésére online kutatást végzett Szlovákiában a TNS Slovakia. A felmérés célja a szlovákiai lakosság utazási szokásainak és Magyarország népszerűségének és piaci potenciáljának megismerése volt.

A kutatás szerint Magyarország a belföld és Csehország mellett a harmadik legnépszerűbb úti célja a szlovák utazóknak. Hazánk a rokon- és barátlátogatások mellett a bevásárlóutak kedvelt célpontja, de a gyógy- és wellnessutazások, a vízparti üdülések és a városlátogatás (elsősorban Budapestre) is kedveltek. A tapasztalatok és visszajelzések alapján kifejezetten utazásra ösztönöznek az ízletes ételek, a fürdőzési lehetőségek, és az alacsony árak, valamint az ország közelsége.

A KSH adatai szerint a látogatók jelentős része rokonoknál, barátoknál, magánszálláshelyen száll meg, kereskedelmi szálláshelyet a több napra érkező turisták közel fele vesz igénybe. 2011-ben ugyanakkor mind az előző évhez, mind 2007-hez képest nőtt a kereskedelmi szálláshelyek Szlovákiából származó vendégforgalma. A kereskedelmi szálláshelyek igénybevétele alapján legnépszerűbb régiók: a Budapest–Közép-Dunavidék, a Nyugat-Dunántúl, a Balaton és az Észak-Alföld.

A Szlovákiából Magyarországra látogatók összesen közel 79 milliárd forintot költöttek 2011-ben, ebből a vásárlási motivációval érkezők csaknem 55 milliárd forintot adtak ki Magyarországon, ami az öt évvel korábbi összeg háromszorosa. A látogatók közül a turisztikai céllal érkezők magyarországi kiadása öt év alatt 61,7%-kal 15,7 milliárd forintra nőtt, ebből 14,4 milliárd forintot  a szabadidős turisták költöttek.

Az MT Zrt. felmérése szerint az utazási döntés meghozatala során az ismerősök, barátok ajánlása igen hangsúlyos, miközben a szálláshelyek árai és általában az árak elemzése kulcsfontosságú szerephez jut. Az előzetes tájékozódásban az ismerősök mellett az internet jelenti a legfontosabb információforrást.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz Portugália - Lisszabon

kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
12 órája
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
1 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
1 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.